Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Hallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLESHallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLES

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Hallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLESHallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLES

Door Johnno van den Brink, 2 oktober 2024

Apple Watch 10 Review: Is hij echt beter

Zoals elk jaar heeft Apple ook in 2024 een nieuwe smartwatch op de markt gebracht: de Apple Watch Series 10. Dit model is zonder twijfel het beste slimme horloge van het merk tot nu toe, als je de extreem dure Apple Watch Ultra-serie niet meerekent. In dit artikel lees je alles over de Apple Watch 10, inclusief onze review!

Apple Watch 10: Specificaties

Een belangrijk onderdeel van onze review over de Apple Watch 10 is de specificaties van dit model:

Prijs

Vanaf 449 euro

Maten

42 en 46 mm

Materialen

Aluminium en titanium

Kleuren

Zilver, roségoud en gitzwart (aluminium) / Naturel, goud en leisteen (titanium)

Batterijduur

18 uur

Waterbestendigheid

Tot 50 meter

Chip

S10 SiP met 64‑bits dual‑core processor

Display

Always-on LTPO3 Retina-display

 

Al met al zijn we zeer positief over de specificaties van de Apple Watch Series 10. Er zijn eigenlijk twee mindere kanten: de prijs en de batterijduur. Vooral de variant van titanium is zeer duur, met een minimale verkoopprijs van 799 euro.

Daarnaast valt het ons tegen dat Apple de nieuwe smartwatch geen betere batterij heeft gegeven. Dit is al jarenlang een afknapper van Apple Watches en ook bij dit model is dit het geval. Ten opzichte van veel andere slimme horloges is een batterijduur van niet eens een dag eigenlijk niet goed genoeg, vooral als je je beseft dat sommige smartwatches tegenwoordig ruim een week meegaan.

Apple Watch 10: Ontwerp

We hebben al een paar jaar geen verschillen gezien in de designs van de Apple Watch Series, maar daar is met de 10 verandering in gekomen. Het scherm is bijvoorbeeld fors groter worden, namelijk tot 9 procent. Je krijgt met de Apple Watch 10 zelfs meer bruikbaar scherm dan bij de Apple Watch Ultra 2.

Ook is de Apple Watch 10 de eerste smartwatch van het merk met groothoek OLED-technologie. Hierdoor is het scherm 40 procent helderder als het gaat om het bekijken van beelden vanuit een andere hoek in vergelijking met het traditionele OLED-scherm dat werd gebruikt voor eerdere Apple Watch-modellen. Dit merk je volgens onze review over de Apple Watch 10 vooral op zonnige dagen.

De nieuwe Apple Watch Series 10 is bovendien dunner dan de voorgangers, waardoor dit horloge ook enigszins lichter is. De smartwatch zit hierdoor comfortabeler om je pols, wat ook prettig is als je de Apple Watch draagt tijdens het sporten.

apple watch 10 nieuwe functies

Apple Watch 10: Gezondheidsfuncties

De Apple Watch 10 heeft volgens onze review niet veel nieuwe gezondheidsfuncties, maar er zijn wel een paar. Zo is deze smartwatch voorzien van een feature die slaapapneu detecteert. Deze functie is overigens niet exclusief, aangezien de detectie van slaapapneu ook gebruikt kan worden op de Apple Watch Ultra 2 en Series 9 met de komst van watchOS 11.

Zwem je graag? Je zult de volgende nieuwe gezondheidsfuncties op de Apple Watch Series 10 waarderen:

  • Dieptemeter: Meet tot zes meter onder het wateroppervlak.
  • Waterbestendigheid: Waterbestendig tot 50 meter.
  • Watertemperatuursensor: Meet de temperatuur van het water.

We vinden het zonde dat de Apple Watch 10 niet meer nieuwe gezondheidsfuncties heeft. Lang werd in de wandelgangen gesproken van de komst van een bloedglucose- en bloeddrukmeter, maar uiteindelijk zijn ze vermoedelijk niet goedgekeurd. Mogelijk komen deze functies in de toekomst nog.

Apple Watch 10: Batterij

We hebben net al genoemd dat we teleurgesteld zijn over de batterijduur van de Apple Watch Series 10. Toch moeten we ook iets positiefs noemen over de accu. Apple heeft er namelijk voor gezorgd dat je de nieuwste smartwatch nog sneller kunt opladen. Je bent nu in staat om de Apple Watch 10 in een half uurtje tot 80 procent op te laden. Eerder had je hier ongeveer drie kwartier voor nodig.

Moet je de deur uit en merk je dat je smartwatch bijna leeg is? Je kunt de Apple Watch 10 dan binnen een kwartier redelijk veel opladen, zodat je de gadget circa 8 uren kunt gebruiken. Dat is toch een hele werkdag. Alsnog vinden we de batterij een van de grootste nadelen van de Apple Watch Series 10, vooral omdat de Ultra 2 wel een langere accuduur heeft.

Veelgestelde vragen over Apple Watch 10 Review

Wat is de beste Apple Watch om te kopen?

Op het moment is de 10 de beste Apple Watch om te kopen. Dit is het nieuwste model van deze serie en heeft alles wat een normale gebruiker nodig heeft. Door ontwerpveranderingen is de Apple Watch Series 10 bovendien dunner en lichter geworden, wat zorgt voor meer draagcomfort.

Welke Apple Watch moet ik kopen in 2024?

Als je in 2024 een Apple Watch wil kopen dan is er eigenlijk maar één goede optie: de Apple Watch Series 10. Deze smartwatch ziet er prachtig uit en is ook nog eens zeer comfortabel voor de gebruiker. Bovendien heeft de Apple Watch 10 alle functies die je tegenwoordig wil.

Wanneer werd de Apple Watch Series 10 uitgebracht?

Zoals altijd werd de Apple Watch Series 10 aangekondigd voordat je de smartwatch daadwerkelijk kon kopen. Je kon het horloge al wel pre-orderen, maar je moest dan nog een weekje wachten voordat je het daadwerkelijk kreeg. De Apple Watch Series 10 werd namelijk uitgebracht op 20 september.

Apple Watch Review - Conclusie

Al met al is onze review over de Apple Watch 10 zeker positief. Dit komt vooral door de veranderingen in het ontwerp. Deze smartwatch is immers dunner en lichter dan de voorgangers, terwijl het bruikbare schermgedeelte juist groter is geworden. Dat is een knap staaltje ontwerpkunsten van Apple!

Toch zijn er ook wat mindere kanten aan de Apple Watch Series 10. De batterij blijft immers een zorgenkindje, terwijl we het gebrek aan nieuwe gezondheidsfuncties ook jammer vinden. Dit merk je in het dagelijkse gebruik gelukkig niet per se.

Daarom zijn we van mening dat de Apple Watch 10 zonder twijfel een goede aankoop is als je een nieuwe smartwatch zoekt. Dit model is bovendien flink goedkoper dan de Apple Watch Ultra 2, dus dat is nog een goede reden om te kiezen voor de nieuwe 10.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden