Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Walden Cheung, 3 september 2024

Garmin Fenix 8 Solar vertraagd

Ben je op zoek naar videoreviews van de Garmin Fenix 8 Solar? Of probeer je misschien een exemplaar aan te schaffen? Dan heb je vast gemerkt dat er online maar weinig informatie en beschikbaarheid te vinden is. Bij Smartwatchbanden.nl leggen we je uit waarom.

Garmin Fenix 8 Solar niet meer leverbaar

De Garmin Fenix 8 Solar is één van de meest verwachte smartwatches van dit jaar. Maar helaas verloopt de lancering niet zoals gehoopt. Klanten die de nieuwe Fenix 8 Solar willen kopen, hebben te maken met onverwachte vertragingen, wat voor veel frustratie zorgt. 

garmin 8 vertraagd

Klanten die de Fenix 8 Solar willen aanschaffen krijgen de bovenstaande melding te zien bij het afrekenen. Ook klanten die al eerder een Fenix 8 besteld hebben, met de belofte dat deze binnen 1 tot 2 werkdagen verstuurd zou worden, krijgen te horen dat hun aankoop pas eind september verstuurd wordt.

De AMOLED-variant van de Garmin Fenix 8 is zonder problemen verkrijgbaar, maar de levertijd voor de Fenix 8 Solar is vertraagd tot 3 tot 5 weken. Het lijkt er op dat verder nog niemand de Fenix 8 Solar in bezit heeft.

Pech of slimme marketing?

Online wordt inmiddels volop gespeculeerd over de vertragingen. De geruchten gaan van simpele tekorten in onderdelen of materialen tot gluiperige marketing trucjes.

Zo wordt er bijvoorbeeld gedacht dat de Fenix 8 Solar's ouderwetste Memory in Pixel display een doorn in het oog is van Garmin, die liever ziet dat hun klanten overstappen naar het moderne AMOLED display. 

Een ander gerucht suggereert dat Garmin misschien simpelweg een hogere winstmarge heeft op hun AMOLED modellen, en met de lange levertijd hun klanten bewust richting de AMOLED variant stuurt voor een betere winst.

Wat denk jij: Een sluwe zet van Garmin om meer winst te maken, of simpelweg een tekort aan onderdelen of materialen? Laat het ons weten in de reacties onder deze blog.

Wanneer krijg ik mijn Fenix 8 Solar?

Volgens Garmin zelf is de productie van de Fenix 8 Solar-varianten vertraagd, waardoor deze modellen momenteel zeer schaars zijn. Als je dus van plan bent om de Fenix 8 Solar aan te schaffen, houd er dan rekening mee dat de levertijd 3 tot 5 weken kan bedragen. 

Had je al eerder een Fenix 8 Solar besteld? Het lijkt er op dat deze dan ook een stuk later komt dan Garmin in eerste instantie beloofde. Garmin heeft de klanten die al eerder de Fenix 8 Solar hebben besteld op de hoogte gebracht.

Wil jij meer weten over de Garmin Fenix 8 smartwatches? Lees dan hier ons vorige blog over deze nieuwe modellen. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden