Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Hallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLESHallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLES

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Hallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLESHallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLES

Door Walden Cheung, 30 september 2024

Google Pixel Watch 3 vs Pixel Watch 2

Ben jij je misschien aan het oriënteren op het aanschaffen van een Google Pixel Watch en twijfel je tussen de verschillende modellen? Dan ben je bij Smartwatchbanden.nl aan het juiste adres. We hebben namelijk speciaal voor jou de verschillen tussen de Google Pixel Watch 3 en Pixel Watch 2 op een rij gezet.

Pixel Watch 3 vs Pixel Watch 2: Prijs

 Google Pixel Watch 3 - 41mmGoogle Pixel Watch 3 - 45mmGoogle Pixel Watch 2
WiFivanaf 399 eurovanaf 449 eurovanaf 279 euro
LTEvanaf 499 eurovanaf 549 eurovanaf 379 euro

 

De Google Pixel Watch 3 is verkrijgbaar in twee formaten: 41mm en 45mm. De prijzen voor de WiFi-variant beginnen vanaf 399 euro voor het 41mm-model en 449 euro voor het 45mm-model. Voor de LTE-varianten starten de prijzen vanaf 499 euro en 549 euro. Vergeleken met de Pixel Watch 2, die al beschikbaar is vanaf 279 euro voor de WiFi-versie en 379 euro voor de LTE-versie, ligt de prijs van de nieuwste modellen aanzienlijk hoger.

Pixel Watch 3 vs Pixel Watch 2: Specificaties

 Google Pixel Watch 3Google Pixel Watch 2
Smartphone besturingssysteem-compatibiliteitAndroid 10.0 of hogerAndroid 8.0 of hoger
Smartwatch besturingssysteemWear OS 5.0Wear OS 4.0
ProcessorQualcomm 5100Qualcomm 5100
Display grootte1.27 inch / 1.46 inch1.2 inch
Display typeAMOLEDAMOLED
FunctiesVersnellingsmeter, Hartslagmeter, GPS, Bloedzuurstofmeter, Temperatuursensor, Stappenteller, Gyroscoop, Pulsoximeter, Lichtsensor, BarometerVersnellingsmeter, GPS, Bloedzuurstofmeter, Hartslagmeter, Temperatuursensor, Stappenteller
Batterijduur46.5 uur33 uur
App Store✔️✔️
Belfunctie✔️✔️

 

Beide smartwatches draaien op Wear OS, met de Pixel Watch 3 die draait op Wear OS 5.0 en een Qualcomm 5100 processor, hetzelfde als de Pixel Watch 2.

Qua display heeft de Pixel Watch 3 een iets groter AMOLED scherm (1.27 inch / 1.46 inch), terwijl de Pixel Watch 2 een 1.2 inch AMOLED scherm heeft. De Pixel Watch 3 biedt meer sensoren en functies, waaronder een gyroscoop, pulsoximeter, en barometer, naast de standaardfuncties zoals versnellingsmeter, hartslagmeter, GPS en meer. De batterijduur van de Pixel Watch 3 is langer, met 46.5 uur, tegenover 33 uur voor de Pixel Watch 2. De smartwatch is ook IP68-gecertificeerd, wat betekent dat hij stof- en waterbestendig is tot 3 meter diep.

Pixel Watch 3 vs Pixel Watch 2: Processor

Zowel de Pixel Watch 2 als de Pixel Watch 3 hebben dezelfde hardware: een Snapdragon Wear 5100-processor, Cortex M33 co-processor, 2GB RAM en 32GB opslag. Dit betekent dat de nieuwe Pixel Watch niet sneller zal zijn dan de vorige editie.

Pixel Watch 3 vs Pixel Watch 2: Design en maten

De Pixel Watch 3 lijkt erg op het vorige model. Het behoudt dezelfde ronde vorm, aluminium achterkant, Gorilla Glass 5 voorzijde, draaikroon, vervangbare bandjes en een optische hartslagmeter. Google zegt dat de hartslagmeter bij de Pixel Watch 3 nauwkeuriger is dankzij een nieuw algoritme, hoewel de hardware hetzelfde is als die van de Watch 2.

De grootste verandering is het nieuwe, grotere 45mm-model. De 41mm-versie van de Watch 3 heeft dezelfde maat als de Watch 2, dus de bandjes zijn uitwisselbaar. Maar de 45mm-versie gebruikt een nieuwe bandmaat, waardoor oudere bandjes niet passen. 

De 41mm Watch 3 heeft dunnere randen, waardoor het scherm 10% groter is dan dat van de Watch 2. De 45mm-versie heeft 40% meer schermruimte, wat Google benut om meer informatie te tonen, zoals een extra complicatie op de wijzerplaat, meer snelkoppelingen voor activiteiten en meer weergegevens zonder te scrollen. Ook is de batterij groter.

Pixel Watch 3 vs Pixel Watch 2: Display

De Pixel Watch 3 heeft kleinere randen en een groter scherm, maar is net zo scherp als de Pixel Watch 2, beide met 320 pixels per inch. De Pixel Watch 3 verdubbelt de helderheid naar 2.000 nits, vergeleken met 1.000 nits bij de Pixel Watch 2, terwijl beide het DCI-P3 kleurenspectrum dekken.

Pixel Watch 3 vs Pixel Watch 2: Batterijduur

De Pixel Watch 3 heeft vergelijkbare batterij-specificaties als zijn voorganger, met een geschatte batterijduur van maximaal 24 uur bij gebruik van het always-on display. In tests ging de Pixel Watch 2 33 uur mee, en de Pixel Watch 3 zou de geadverteerde batterijduur kunnen overschrijden dankzij automatische functies zoals het uitschakelen van het display tijdens de slaap. Hij laadt ook 20% sneller op dan het vorige model.

Pixel Watch 3 vs Pixel Watch 2: Connectiviteit

De Pixel Watch 3 is Google's eerste smartwatch met een Ultra-wideband (UWB)-chip, wat zorgt voor betrouwbaardere en langere afstanden om je Pixel-telefoon te ontgrendelen in vergelijking met Bluetooth op de Pixel Watch 2. UWB maakt het ook mogelijk om compatibele BMW- en Mini-modellen met je horloge de auto te ontgrendelen.

De Pixel Watch 3 biedt betere integratie met Google-producten, zoals het live bekijken van je Google Nest beveiligingscamerabeelden en het bedienen van Google TV- en Pixel-telefooncamera-apps. Nieuwe functies zijn ook offline kaarten, handig voor wandelaars, en toegang tot de Pixel Recorder-app vanaf je pols.

Pixel Watch 3 vs Pixel Watch 2: Verdict

De Pixel Watch 3 biedt enkele verbeteringen ten opzichte van de Pixel Watch 2, zoals een iets groter en helderder scherm en Ultra-Wideband. Als je een grotere horloge prefereert of een UWB-telefoon hebt, is het misschien de moeite waard om te overwegen. De Pixel Watch 2 is echter nog steeds een goede optie voor mensen die geld willen besparen. Als je al een Pixel Watch 2 hebt, is upgraden niet nodig, tenzij je echt het 45mm-model wilt.

Smartwatchbandjes voor de Google Pixel Watch 3

Ben jij misschien opzoek naar smartwatch bandje voor jouw Google Pixel Watch? We bieden een uitgebreide selectie smartwatchbanden voor de scherpste prijzen. Neem een kijkje in ons assortiment

Veelgestelde vragen: Google Pixel Watch 3 vs Pixel Watch 2

Wanneer komt de Google Pixel Watch 3 uit?

De Google Pixel Watch 3 werd officieel onthuld op 13 augustus 2024 en is sinds 10 september 2024 verkrijgbaar.

Is de Google Pixel Watch 3 waterdicht?

De Google Pixel Watch 3 is waterbestendig, maar niet volledig waterdicht. Hij heeft een waterbestendigheidsclassificatie van 5 ATM en een IP68-rating

Is de Google Pixel Watch 3 compatible met de iPhone?

De Google Pixel Watch 3 is niet compatibel met de iPhone. Hij werkt alleen met Android-telefoons met Android OS versie 10.0 of nieuwer

Is de Google Pixel Watch 3 het waard?

De Pixel Watch 3 biedt een groter scherm en Ultra-Wideband, maar de Pixel Watch 2 is een goede, voordeligere keuze. Upgraden is alleen nodig als je het 45mm-model wilt.

 

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden