Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 21 augustus 2024

Top 5 Beste Fitbit Smartwatch

Onze top 5 beste Fitbit Smartwatches zijn:

  1. Fitbit Inspire 3
  2. Fitbit Charge 6
  3. Fitbit Sense 2
  4. Fitbit Versa 4
  5. Fitbit Luxe

Top 5 beste Fitbit smartwatches

Je weet nu wat onze top 5 beste Fitbit smartwatches zijn, maar waarom hebben we ze opgenomen in onze lijst? Lees snel verder!

1.      Fitbit Inspire 3

De Fitbit Inspire 3 is niet per se een smartwatch, maar verdient toch een plekje in onze lijst. Dit is namelijk een van de beste fitnesstrackers die je tegenwoordig kunt kopen. Het is bovendien prettig dat je dit horloge kunt combineren met een telefoon zodat je nog meer functies kunt gebruiken.

Het is daarnaast een groot voordeel dat de Fitbit Inspire 3 zeer betaalbaar is. Je betaalt 100 euro en krijgt dan een geweldige gadget waarmee je onder meer je hartslag, slaap en stappen kunt bijhouden.

Bovendien hoef je de Inspire 3 niet vaak op te laden. Deze fitnesstracker gaat op een volle dagen zo’n 10 dagen mee, maar het is dus wel goed om te weten dat dit niet een volledige smartwatch is.

2.      Fitbit Charge 6

De Fitbit Charge 6 is misschien wel de beste Fitbit smartwatch van onze top 5. We vinden het formaat van het scherm echter wel een nadeel. Ook is het jammer dat Spotify niet wordt ondersteund op dit slimme horloge.

Gelukkig heeft de Fitbit Charge 6 ook ontzettend veel voordelen. Google Maps, YouTube Music en Google Wallet wordt bijvoorbeeld ondersteund. Daarnaast is het touchscreen zeer helder en stijlvol. Dit geldt voor het volledige design.

De Charge 6 heeft een slank en klein ontwerp, waardoor deze smartwatch van Fitbit erg licht is.  Bovendien profiteer je van een nauwkeurige hartslagsensor als je ervoor kiest om dit horloge te kopen.

3.      Fitbit Sense 2

Wil je gebruik maken van veel gezondheids- en wellnessfuncties? Je bent dan aan het juiste adres bij de Sense 2. Deze smartwatch van Fitbit heeft onder meer een ECG waarmee je de gezondheid van je hart in de gaten houdt. Ook kun je de zuurstof in je bloed meten met behulp van de SpO2-sensor.

De Fitbit Sense 2 is bovendien voorzien van een groot scherm, wat bij de Inspire 3 en Charge 6 niet het geval is. Hierdoor zie je alles goed en duidelijk op het touchscreen. Het display is bovendien zeer helder, maar toch is de Sense 2 voorzien van een goede batterijduur.

Je hoeft deze smartwatch van Fitbit namelijk vaak pas na zes dagen op te laden. Tijdens je gebruik kun je onder meer draadloos betalen met de Sense 2. Ook is het mogelijk om proactief je stress te managen, dit doe je met behulp van cEDA.

fitbit smartwatch fitness

4.      Fitbit Versa 4

Als je qua budget op zoek bent naar een horloge in het middensegment dan is de Versa 4 de beste Fitbit smartwatch voor jou. Dit model bevat minder functies dan bijvoorbeeld de Sense 2, maar is ook iets goedkoper.

Toch heeft de Fitbit Versa 4 de belangrijkste functies om bijvoorbeeld je gezondheid te controleren. Dit doe je met behulp van de hartslagsensor, net als de slaapregistratie. Bovendien kun je je sportprestaties bijhouden.

De Fitbit Versa 4 heeft bovendien ondersteuning van diverse Google-apps. Ook kun je gebruik maken van Amazon Alexa op deze handige smartwatch.

5.      Fitbit Luxe

De Fitbit Luxe heet niet voor niets luxe: deze smartwatch straalt in alles elegantie en klasse uit. Kijk alleen maar eens naar het ontwerp, dit horloge ziet er ontzettend stijlvol uit. De Luxe is echter niet een volwaardige smartwatch, maar meer een fitnesstracker.

Hierdoor ontbreken er een paar functies die je op normale smartwatches van Fitbit wel hebt, zoals de mogelijkheid om te betalen met je horloge. Gelukkig kan de Luxe veel wel, waaronder stappen tellen, hartslag monitoren en slaap bijhouden. 

Als je een fitnesstracker zoekt die premium aanvoelt dan weten we zeker dat de Luxe de beste Fitbit smartwatch uit onze top 5 is. Dit komt ook zeker door de roestvrijstalen behuizing en de duurzame materialen die gebruikt zijn bij het produceren van dit horloge.

Veelgestelde vragen over beste Fitbit smartwatch [Top 5]

Wat is de beste Fitbit op dit moment?

De beste Fitbit is op dit moment de Fitbit Sense 2. Deze smartwatch heeft alle functies die je wilt om je gezondheid en sportieve avonturen bij te houden. Andere goede opties zijn de Fitbit Charge 6 en Fitbit Versa 4.

Wat is het verschil tussen de Fitbit 5 en 6?

De Fitbit Charge 6 en 5 lijken behoorlijk op elkaar, maar toch verschilt de Fitbit Charge 6 op een paar vlakken van de 5:

  • Google Maps en Google Wallet
  • Fysieke knop
  • Nauwkeurigere hartslagsensor
  • Meer sportprofielen

Welke Fitbit nemen?

Welke Fitbit nemen is lastig om te bepalen. Kijk hierbij vooral naar je doel. De Inspire 3 en Luxe zijn bijvoorbeeld goede opties als je puur een fitnesstracker wilt. Gaat je voorkeur uit naar een volwaardige smartwatch? Ga dan voor de Sense 2, Versa 4 of Charge 6.

Beste Fitbit Smartwatch - Conclusie

Hieronder vind je nogmaals onze top 5 van de beste smartwatches van Fitbit. Ook leggen we uit voor wie ze geschikt zijn.

Beste Fitbit smartwatch

Doelgroep

Fitbit Inspire 3

Mensen met een beperkt budget 

Fitbit Charge 6

Mensen die houden van een slanke smartwatch

Fitbit Sense 2

Mensen die premium functies willen

Fitbit Versa 4

Mensen die een middensegment smartwatch zoeken  

Fitbit Luxe

Mensen die de mooiste fitnesstracker willen

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden