Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Nieuwe look! 20% korting met de code: woohoo20Nieuwe look! 20% korting met de code: woohoo20

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Nieuwe look! 20% korting met de code: woohoo20Nieuwe look! 20% korting met de code: woohoo20

Door Johnno van den Brink, 17 oktober 2024

Apple Watch 10 vs 9 - 5 Verschillen

De Apple Watch 10 is de opvolger van de 9, maar deze modellen zijn toch best wel vergelijkbaar. Het ontwerp is veranderd en er zijn wat nieuwe functies. Toch zijn de verschillen tussen de Apple Watch 10 vs 9 behoorlijk klein. In dit artikel vind je ze allemaal.

Apple Watch 10 vs 9: de specificaties

Voordat we dieper in gaan op de verschillen tussen de Apple Watch 10 en 9, willen we eerst de specificaties van beide smartwatches benoemen.

 

Apple Watch 10

Apple Watch 9

Batterijduur

Tot 18 uur

Tot 18 uur

Batterijduur in energiebesparende modus

Tot 36 uur

Tot 36 uur

Opslag

64 GB

64 GB

Formaat

46 of 42 mm

45 of 41 mm

Waterbestendig

Tot 50 meter

Tot 50 meter

Scherm

LTPO3 OLED Always-On Retina scherm tot 2000 nits helderheid

LTPO OLED Always-On Retina scherm tot 2000 nits helderheid

De verschillen in specificaties tussen de 10 en 9 zijn dus echt minimaal. De Apple Watch 10 is eigenlijk alleen ietsje groter en heeft een ander scherm. Desondanks zijn er meer veranderingen tussen deze twee smartwatches. Hieronder lees je daarom de verschillen tussen deze Apple Watch 10 en 9:

Behuizing

De Apple Watch 10 heeft een grotere behuizing, maar het verschil is minimaal, zelfs maar 1 millimeter. Ook het materiaal is anders. De 10 is namelijk verkrijgbaar in aluminium en titanium, terwijl je de 9 met een aluminium of roestvrijstalen behuizing kunt kopen.

De Apple Watch 10 is dus iets groter dan de 9, maar toch valt dit niet echt op. Dat komt omdat dit model overduidelijk dunner is. Sterker nog, dit is zelfs de eerste smartwatch van Apple die slanker dan een centimeter is. Dat is een indrukwekkende verandering, aangezien de Apple Watch sinds de Series 6 10,7 mm dik is.

Niet alleen qua formaat is de behuizing van de 10 anders dan de 9. Deze gadgets zijn namelijk ook in andere kleuren verkrijgbaar:

Apple Watch 10 kleuren

  • Aluminium: Zilver, roségoud en gitzwart
  • Titanium: Naturel, goud en leisteen

Apple Watch 9 kleuren

  • Aluminium: Middernacht, zilver, sterrenlicht, roze en goud
  • Roestvrijstaal: Zilver, goud en grafiet

Scherm

Het zal je niet verbazen dat de Apple Watch 10 ook een groter scherm heeft dan de 9. Apple heeft bevestigd dat de nieuwe smartwatch een display heeft dat tot 9 procent groter is dan het scherm van de voorgaande modellen.

Dit klinkt vaag, maar we maken het graag wat duidelijker: apps kunnen een extra regel tekst weergeven of de lettergrootte vergroten op de 10 ten opzichte van de 9. Het 42mm-model heeft dan ook 336 pixels meer (446 bij 374) dan de 41mm Series 9, en het 46mm-model heeft 288 pixels meer (496 bij 416) dan de 45mm Series 9.

Qua helderheid is er niks veranderd, maar dat is ook niet echt nodig. Wel kan het display van de Apple Watch 10 er helderder uitzien als je het vanuit een hoek bekijkt. Apple heeft namelijk berekend dat het groothoekscherm van de 10 tot 40 procent helderder is als je het display vanuit een hoek bekijkt.

Zwemmen apple watch 10

Zwemfuncties

Apple heeft eigenlijk niet veel veranderingen doorgevoerd in de 10 als het gaat om de gezondheidsfuncties. De enige upgrades waarvan de nieuwe smartwatch zijn voorzien, zijn vooral gericht op zwemmers. Dit komt omdat de Apple Watch 10 in vergelijking met de 9 een nieuwe dieptemeter en watertemperatuursensoren heeft.

Hiermee kan de Apple Watch 10 tot 6 meter onder water meten hoe diep je bent. Ook is dit slimme horloge in staat om te meten hoe warm het water is. Bovendien is de 10 voorzien van de Oceanic+-app, wat eerst alleen exclusief was voor de Apple Watch Ultra-serie.

Sneller opladen

We hadden de hoop dat de Apple Watch 10 vs 9 een betere batterijduur zou hebben. Toch is dit niet het geval. Ze gaan bij normaal gebruik tot 18 uur mee en in de Low Power-modus tot 36 uur. Toch blijkt uit diverse tests dat deze smartwatches eigenlijk langer meegaan dan Apple zegt.

Er zit overigens alsnog een verschil in de batterij bij de Apple Watch 10 ten opzichte van de 9. De 10 kan namelijk sneller opladen. Met de juiste oplader laad je de accu in 30 minuten op tot 80 procent. De Series 9 kan dezelfde status in ongeveer 45 minuten bereiken, dus zelfs dat is geen grote verbetering.

Veelgestelde vragen over Apple Watch 10 vs 9 – Wat zijn de verschillen?

Wat is het verschil tussen de Apple Watch 9 en 10?

De Apple Watch 10 is groter dan de 9, maar toch ook dunner en lichter. Dat is prettig voor de gebruiker. Een ander verschil is het schermformaat. Het display van de 10 is namelijk wat groter, waardoor je meldingen en trainingsdata gemakkelijker leest. De Apple Watch 10 laadt ook nog eens sneller op dan de 9. 

Is de Apple Watch 9 het waard?

Als je een smartwatch van Apple wil kopen dan heb je tegenwoordig veel opties. De Apple Watch 9 is hier een voorbeeld van. Deze smartwatch is zeker het geld waard, maar eigenlijk kun je op het moment nog beter voor de Apple Watch 10 kiezen. Dit model is nieuwer en heeft daardoor betere functies en specificaties, maar is helaas ook duurder.

Welke Apple Watch is de beste?

Apple brengt veel slimme horloges op de markt, dus het is moeilijk om te bepalen welke Apple Watch de beste is. De Ultra 2 is eigenlijk qua functies en prestaties de beste optie, maar deze smartwatch is direct ook heel duur. Als je liever wat minder wil uitgeven aan een horloge dan vinden we de Apple Watch 10 de beste optie voor je.

Conclusie - Apple Watch 10 vs 9

We moeten eerlijk zijn: de verschillen tussen de Apple Watch 10 vs 9 zijn niet heel groot. Er zijn wel wat veranderingen, maar ze zijn niet heel groot. Hieronder vind je een overzicht van wat de verschillen zijn tussen de Apple Watch 10 vs 9:

  • Grotere en slankere behuizing
  • Verschillende kleuren
  • Groothoekscherm
  • Nieuwe dieptemeter en watertemperatuursensoren
  • Sneller opladen

Laat een reactie achter

* Verplichte velden