Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Nieuwe look! 20% korting met de code: woohoo20Nieuwe look! 20% korting met de code: woohoo20

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Nieuwe look! 20% korting met de code: woohoo20Nieuwe look! 20% korting met de code: woohoo20

Door Johnno van den Brink, 11 oktober 2024

Apple Watch 10 vs Apple Watch Ultra 3

De Apple Watch 10 is inmiddels uit, maar de Ultra 3 moet nog gelanceerd worden. Toch kunnen we beide smartwatches al vergelijken. Uit de Apple Watch 10 vs Apple Watch Ultra 3 vergelijking blijkt dat het laatste model beter is, maar helaas ook een stuk duurder. Lees hieronder meer over de twee smartwatches van Apple. 

Apple Watch 10

De Apple Watch 10 is inmiddels dus op de markt gebracht door het merk, waardoor we precies weten hoe goed deze smartwatch is. Ook kennen we de specificaties al van dit model:

Prijs

Vanaf 449 euro

Maten

42 en 46 mm

Materialen

Aluminium en titanium

Kleuren

Zilver, roségoud en gitzwart (aluminium) / Naturel, goud en leisteen (titanium)

Batterijduur

18 uur

Waterbestendigheid

Tot 50 meter

Chip

S10 SiP met 64‑bits dual‑core processor

Display

Always-on LTPO3 Retina-display

De Apple Watch 10 is in het algemeen een fantastische smartwatch. We ervaarden tijdens onze test eigenlijk maar één echt nadeel: de batterij. Een duur van 18 uur valt nog steeds tegen, maar voor de rest zijn we zeer tevreden over deze mooie smartwatch.

Apple Watch Ultra 3

Dan moeten we het natuurlijk ook direct over de Apple Watch Ultra 3 hebben. Hier lopen we echter een probleem tegen het lijf: deze smartwatch is nog niet verkrijgbaar. Sommige experts hadden verwacht dat de nieuwste Ultra dit jaar gelanceerd zou worden, maar volgens analist Ming-Chi Kuo staat de Apple Watch Ultra 3 voor 2025 op de planning.

Er wordt gesuggereerd dat de Ultra 3 niet in 2024 uit is gekomen omdat Apple meer tijd nodig had voor het ontwikkelen van innovatieve gezondheidsfuncties. Specialisten vermoeden dat het hierbij vooral gaat om de slaapapneu-functie, net als nieuwe bloeddrukfuncties. Eerder werden ze afgewezen door gezondheidsinstanties.

de duurdere apple watch ultra 3

We kunnen een en ander zeggen over de vergelijking tussen Apple Watch 10 vs Apple Watch Ultra 3, zelfs nu dit model nog niet op de markt is gebracht. Online vind je namelijk al veel geruchten over de nieuwste Ultra. Hieronder noemen we daarom de waarschijnlijke verschillen tussen de Series 10 en Ultra 3.

Groter scherm

Allereerst is de kans groot dat de Apple Watch Ultra 3 een groter scherm krijgt dan de Apple Watch Series 10. Dit model is voorzien van een display van 1,6 of 1,8 inch, wat afhangt van de versie waarvoor je gekozen hebt. De verwachting is dat de Ultra 3 een scherm van 2,1 inch krijgt.

Eerder werd ook nog gesuggereerd dat de nieuwe Apple Watch Ultra 3 een microLED-scherm zou krijgen, maar dit lijkt op het moment niet het geval te zijn. Apple heeft namelijk het project geannuleerd, zo meldden experts eerder in 2024. Alsnog is de kans aannemelijk dat het beeldscherm op de Ultra 3 niet alleen groter, maar ook beter is dan het display van de 10.

Betere batterij

De batterijduur van de Apple Watch 10 valt tegen, net als bij de eerdere modellen in deze reeks. Bij de Ultra-smartwatches zijn de accu’s doorgaans iets beter en we verwachten dat dit ook weer het geval zal zijn bij de Ultra 3. Hoe lang je gebruik kunt maken van de batterij zonder deze op te laden is nog onbekend.

Bloeddrukmeter

Apple wil al lang een bloeddrukmeter toevoegen aan hun smartwatches, maar tot nu toe is deze functie niet goedgekeurd door gezondheidsinstanties. Daarom is de Apple Watch 10 niet voorzien van zo’n sensor, maar de verwachting is dat de Ultra 3 wel deze functie krijgt.

Je kunt met deze bloeddrukmeter niet je exacte bloeddruk zien, aangezien deze functie alleen in staat is om trends te zien in je bloeddruk. Bovendien krijg je een melding als je bloeddruk te sterk stijgt of daalt. Dat is dus waarschijnlijk mogelijk op de Apple Watch Ultra 3, maar niet op de 10.

Prijs

Tot nu toe komt de Apple Watch Ultra 3 steeds beter uit onze vergelijking van dit model met de Apple Watch Series 10. Daar komt nu een einde aan. De Ultra-serie is zeer duur en dat zal bij de 3 natuurlijk niet anders zijn. Je betaalt momenteel voor de Ultra 2 minstens 900 euro en dit zal ongeveer ook het prijskaartje van het nieuwe model zijn.

Nu moeten we ook zo eerlijk zijn om te zeggen dat de Apple Watch 10 niet bepaald een budgetsmartwatch is. Hiervoor betaal je immers ook 450 euro of meer en zelfs minstens 800 euro als je kiest voor een kast van titanium. Toch is dit model een stuk goedkoper dan de Apple Watch Ultra 3 die waarschijnlijk in 2025 op de markt komt.

Veelgestelde vragen over Apple Watch 10 vs Apple Watch Ultra 3

Wat is het verschil tussen een normale Apple Watch en een Ultra?

De Apple Watch Series en de Ultra-serie heeft smartwatches die eigenlijk best wel vergelijkbaar zijn, zowel qua uiterlijk als qua functies. Toch zijn er ook een paar grote verschillen. De Ultra-modellen hebben namelijk vaak een betere batterijduur en groter beeldscherm. Ze zijn bovendien veel goedkoper dan een normale Apple Watch.

Waarom upgraden naar Apple Watch Ultra?

Upgraden naar een Apple Watch Ultra is allesbehalve goedkoop, maar toch een aanrader. Je geniet dan namelijk van de beste specificaties en functies die in een smartwatch van Apple te vinden zijn. Hierdoor is de Ultra nog gebruiksvriendelijker en praktischer.

Hoe groot is de Apple Watch Ultra 3?

De Apple Watch Ultra 3 is nog niet officieel uitgebracht of bekendgemaakt door het merk, maar toch gaan er al veel geruchten rond over deze smartwatch. Zo ook over de grootte. Analisten verwachten dat de Apple Watch Ultra 3 een scherm van 2,1 inch krijgt. Hiermee is het display groter dan dat van de Ultra 2 en Series 10.

Kun je de bandjes vervangen van deze nieuwe Apple Watch modellen?

Ja, beide modellen hebben nog dezelfde aansluiting als de eerdere edities. Ga naar ons assortiment Apple Watch bandjes om een nieuw horlogebandje uit te zoeken.

Apple Watch 10 vs Apple Watch Ultra 3 - Conclusie

De Apple Watch Ultra 3 is nog niet eens uit, maar door alle geruchten kunnen we deze smartwatch al wel vergelijken met de Apple Watch Series 10. Hieruit blijkt eigenlijk dat de nieuwe Ultra op alle vlakken beter zal zijn, behalve het prijskaartje. Hieronder vind je nogmaals de verschillen tussen de Apple Watch 10 vs Apple Watch Ultra 3, bekeken vanuit de tweede smartwatch:

  • Groter scherm
  • Betere batterij
  • Bloeddrukmeter
  • Duurder

Laat een reactie achter

* Verplichte velden