Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 18 augustus 2024

Apple Watch X / 10 Release Date - Geruchten - Alles wat we weten

De Apple Watch Series X, oftewel 10, wordt volgens geruchten flink anders dan de voorgangers. Zo krijgt deze smartwatch een groter scherm en ook een nieuwe chip. Bovendien is de kans groot dat deze nieuwe gadget van Apple voorzien wordt van nieuwe gezondheidsfuncties, al gaan er ook rumoeren rond dat ze vertraagd zijn. Dit is dus nog even afwachten, maar we weten zeker dat de Apple Watch X / 10 een release date heeft op 09-09-2024 krijgt.

De belangrijkste Apple Watch X / 10 geruchten

Bij de iPhone X voerde Apple grote veranderingen door. We verwachten dat dit ook het geval zal zijn bij de Apple Watch 10, die mogelijk ook X wordt genoemd. Dit komt zeker door de geruchten die continu rondgaan over de nieuwe smartwatch van Apple. Hieronder noemen we daarom de belangrijkste geruchten rondom de Apple Watch X / 10

Dunner en groter

De iPhone X zag er ineens een stukje anders uit en volgens geruchten is dit bij de Apple Watch X / 10 ook het geval. Het zou wel eens de grootste upgrade voor deze smartwatch kunnen zijn sinds de 7. Dit komt onder meer door de bevindingen van Ming-Chi Kuo, de beste analist als het gaat om gadgets van Apple.

Kuo verwacht dat de Apple Watch Series 10 dunner is dan zijn voorgangers. Als gevolg van een dunnere behuizing zou het ook een lichte toename in schermgrootte kunnen hebben, met geruchten over een 2-inch scherm, wat groter zou zijn dan de huidige 1,7-inch van de Series 9.

Bovendien zou de Apple Watch X / 10 in nieuwe maten kunnen komen om een ​​dunnere behuizing te begeleiden. De Apple Watch Series 9 is verkrijgbaar in 41mm en 45mm modellen. Bij de Apple Watch Series 10 zouden we kunnen zien dat de 42mm de kleine versie is. Er komt dan dus ook nog een nieuwe 46mm maat.

microLED

Mogelijk gaat Apple voor de Watch Series 10 microLED gebruiken voor het scherm in plaats van de OLED-panelen die het merk in het verleden gebruikte. Het is echter totaal niet zeker of dit daadwerkelijk het geval is, aangezien er ook geruchten zijn die zeggen dat Apple dit plan heeft geannuleerd.

Als Apple inderdaad geen microLED-schermen gebruikt voor de Apple Watch X / 10 dan is de verwachting dat OLED toch terugkomt. Waarschijnlijk gebruikt Apple wel een energiezuinigere variant van het huidige OLED-scherm.

Magnetisch bevestigingssysteem

Een ander gerucht omtrent het ontwerp van de Apple Watch X / 10 gaat over het bandsysteem. Volgens Mark Gurman van Bloomberg gaat Apple dit namelijk aanpassen en krijgt de nieuwe smartwatch een magnetisch bevestigingssysteem.

Dit maakt ruimte vrij in het design, waardoor interne componenten meer ruimte krijgen. Hierdoor zou het kunnen dat de Apple Watch Series 10 dunner wordt. Helaas heeft het nieuwe systeem ook een nadeel: de oudere Apple Watch-bandjes zijn niet geschikt voor de nieuwste variant.

Nieuwe gezondheidsfuncties

Gurman van Bloomberg kent ook wat geruchten over de functies van de Apple Watch X / 10. Zo was het merk van plan om een bloeddruksensor te verwerken in de nieuwe smartwatch, maar helaas is dit plan geannuleerd. Apple ondervond tijdens de testen namelijk wat problemen en heeft de bloeddruksensor daarom uitgesteld tot de Apple Watch Series 11.

Helaas hebben meer nieuwe gezondheidsfuncties problemen. De Apple Watch Series 10 zou namelijk ook voorzien worden van een slaapapneusensor, maar het is de vraag of dit daadwerkelijk het geval gaat zijn. Dit komt onder meer door de uitschakeling van de bloedzuurstoftool in smartwatches van Apple vanwege een juridisch geschil met Masimo Corp.

Al met al is de verwachting daarom dat de Apple Watch X / 10 geen nieuwe gezondheidsfuncties zal hebben. Met een beetje geluk zijn de problemen opgelost en worden ze toch gelanceerd, maar dat betwijfelen we ten zeerste.

Batterijduur

De smartwatches van Apple hebben eigenlijk altijd al één groot nadeel: de batterijduur. Ze moeten doorgaans al na een dag opgeladen worden en gebruikers hopen daarom dat de Apple Watch Series 10 een betere accuduur heeft.

Helaas zijn hier weinig geruchten over, maar toch verwachten sommige experts dat de Apple Watch X / 10 een grotere batterij heeft. Dit komt vooral omdat deze smartwatch waarschijnlijk wat groter is, waardoor er een ook een grotere accu past. Dit zou betekenen dat de batterijduur van de Apple Watch X beter is dan die van zijn voorgangers.

release date apple watch 10

Apple Watch X / 10 release date

Al met al zijn er veel geruchten rondom de Apple Watch Series X / 10, die voornamelijk gaan over de functies en het design. Natuurlijk wil je ook weten wanneer je deze nieuwe smartwatch van Apple kunt kopen.

De release date van de Apple Watch X / 10 is nog niet officieel bekend gemaakt, maar we hebben wel een vermoeden door de eerdere smartwatches van het merk. Hieronder vind je dan ook een overzicht van de dagen waarop de voorgaande Apple Watches werden aangekondigd:

Model

Bekendmaking

Apple Watch 9

09 september 2023

Apple Watch 8

7 september 2022

Apple Watch 7

14 september 2021

Apple Watch 6

15 september 2020

Apple Watch 5

10 september 2019

Apple Watch 4

12 september 2018

Apple Watch 3

12 september 2017

Apple stapt niet ineens van dit traject af, daar geloven we niet in. We verwachten dan ook dat de Apple Watch X / 10 aangekondigd wordt op 9 of 10 september. Je kunt de smartwatch vervolgens bestellen, maar ze worden dan ook niet bezorgd.

We vermoeden dat de echte release date van de Apple Watch X / 10 op 20 september 2024 is. Dit is nog niet bevestigd, dus mogelijk is de release ietwat eerder of later. Het vindt in ieder geval plaats in september 2024!

Apple Watch X / 10 prijs

Helaas is de prijs van de Apple Watch X / 10 nog niet officieel bekend gemaakt door het merk. Toch durven we wel een gokje te wagen. Als we de geruchten mogen geloven, gaat de startprijs van de Apple Watch Series 10 namelijk hetzelfde zijn als bij de 9.

De Apple Watch Series 9 kostte bij de release in Nederland 449 euro, dus we verwachten dat de Apple Watch X / 10 evenveel zal kosten aan het begin. Na verloop van tijd neemt de prijs natuurlijk af. Het is belangrijk om te weten dat er niet echt grote lekken omtrent het prijskaartje zijn geweest, dus dit is puur en alleen een vermoeden.

Apple Watch X: Veelgestelde vragen

Welke Apple Watch komt uit in 2024?

Meerdere Apple Watch-modellen komen in 2024 uit:

  • Apple Watch SE (derde generatie)
  • Apple Watch Series X / 10
  • Apple Watch Ultra 3

Wat kost een Apple Watch 10?

Helaas heeft Apple nog niet officieel aangekondigd wat een Apple Watch 10 kost, maar we vermoeden dat je minstens 449 euro voor de nieuwe smartwatch moet betalen. Het grotere model kost net iets meer.

Wat gaat Apple Watch X kosten?

Wat de Apple Watch X gaat kosten, is nog niet officieel bevestigd door het merk. Toch hebben experts wel een vermoeden. Ze denken namelijk dat de Apple Watch X verkrijgbaar is vanaf 449 euro. 

Apple Watch 10: Conclusie

Er zijn diverse geruchten omtrent de Apple Watch X / 10, hieronder vind je de belangrijkste:

  • Dunner en groter
  • Mogelijk microLED-scherm
  • Magnetische bandjes
  • Bloeddruk- en slaapapneusensor mits Apple de problemen heeft opgelost
  • Langere batterijduur

Laat een reactie achter

* Verplichte velden