Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Nieuwe look! 20% korting met de code: woohoo20Nieuwe look! 20% korting met de code: woohoo20

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Nieuwe look! 20% korting met de code: woohoo20Nieuwe look! 20% korting met de code: woohoo20

Door Nebue Yemane, 16 oktober 2024

Beste Huawei smartwatch dames

Huawei staat nog niet heel bekend om zijn smartwatches in vergelijking met de concurrentie. Toch maakt Huawei onderscheid voor dames. De Chinese fabrikant staat algemeen bekend voor haar goede prijs-kwaliteitverhouding producten. Wat maakt een Huawei smartwatch geschikt voor dames? Dat zijn de functionaliteiten, design/formaat en smartwatchband. Lees verder voor de Huawei Smartwatch dames. 

Wat maakt de Huawei smartwacht geschikt voor dames?

De Huawei smartwatches maken het op verschillende manieren een interessante optie voor dames. Dames hebben over het algemeen kleinere polsen dan mannen. Smartwatches tot een grootte van 42 mm zijn het beste geschikt voor dames, dat zorgt ervoor dat je smartwatch comfortabel en proportioneel om je pols zit.

Functies

Enkele gezondheids- en fitnessfuncties zijn speciaal ontworpen voor vrouwen, zoals de menstruatiecyclus. De Huawei Health-app zorgt ervoor dat jij je je cycluskalender bij kunt houden van begin tot eind en ook je vruchtbare periodes. Naast deze functie zijn er ook een tal van andere functies waarvan je mag verwachten dat die op een goede smartwatch zitten:

De Huawei GT5 (Pro) en Huawei Watch Fit 3 ondersteunen onderstaande functies:

  • 100 + sportmodi: fietsen, hardlopen, zwemmen, krachttraining en veel meer.
  • Hartslagmeting: de hoeveelheid ligt die gereflecteerd wordt op je huid wordt gebruikt om je hartslag te bereken.
  • Slaaptracking: monitort je slaapgegevens en geeft je advies.
  • Real-time stressmonitoring: geeft feedback op basis van je huidige toestand.
  • SpO2-monitoring: meting van de zuurstofgehalte in je bloed.
  • GPS: routes bijhouden en later analyseren in de Huawei Health-app.
  • Waterbestendigheid: 5 ATM tot 50 meter.

Diverse kleuren

Huawei brengt haar smartwatch kasten vaak uit in verschillende kleuren. De volgende kleuren zijn het populairst onder vrouwen: wit, roze en goud.

Je kunt natuurlijk ook altijd kijken naar verschillende smartwatchbanden die aansluiten bij je persoonlijke stijl. Huawei biedt deze mogelijkheid aan bij alle modellen die hieronder worden besproken.

Huawei GT 5 serie: beste Huawei smartwatch voor dames

Onlangs heeft Huawei haar gloednieuwe en meest luxe smartwatch serie gepresenteerd:

Huawei

Schermgrootte

Batterijduur1

Prijs2

GT 5 Pro

-          46 mm (1,43”)

-          42 mm (1,32”)

 

-          tot 14 dagen

-          tot 7 dagen

-          vanaf €379

-          vanaf €450 (duurdere materialen)

GT 5

-          46 mm (1,43”)

-          41mm (1,32”)

-          zelfde als de GT5 Pro

-          beide vanaf €250

 

1.Deze prijzen gelden voor de zwarte uitvoering. De uitvoering zoals afgebeeld kost €599.
2. De batterijduur zal korter zijn bij veel gebruik van GPS of het always-on display.

Deze top-lijn smartwatches zijn het beste wat Huawei te bieden heeft. Design en functionaliteiten worden gecombineerd waardoor dit model het meest geschikt is voor dames die het beste streven van hun smartwatch.

De behuizing van het stijlvolle horloge bestaat uit een titaniumlegering waardoor het een lichte en sterke horloge is. De achterkant van de smartwatch is voorzien van nanokristalkeramiek, wat zorgt voor extra duurzaamheid en een aangename pasvorm. Het scherm is vervaardigd met saffierglas dat beschikt over AMOLED-technologie.

Huawei Watch Fit 3: Voor de sportievelingen

Voor de sportieve mensen die niet al te veel geld willen uitgeven, kunnen zij kiezen voor de Huawei Watch Fit 3. Deze elegante en ultradunne smartwatch met een 1,82 inch AMOLED-scherm is een uitstekende keuze ondanks zijn relatief grote formaat.

De smartwatch is bij normaal gebruik tot wel 10 dagen te gebruiken, hierdoor hoef jij je niet dagelijks zorgen te maken voor het frequent opladen van je draagbare device. Kleine kanttekening, in de praktijk is de maximale batterijduur lastig te halen, maar uit de review blijkt dat ruim een week op een volle accu makkelijk haalbaar is.

Doordat de smartwatch erg lijkt op de populaire Apple Watch, ga je dit waarschijnlijk vaak te horen krijgen. De Fit 3 is beschikbaar voor een prijs vanaf €145, wat een stuk goedkoper is dan de goedkoopste Apple Watch SE vanaf €239.

Huawei Band 9: compact en lichtgewicht

Een goede alternatief op de traditionele smartwatch is de Band 9. Het is een fitnesstracker die de Chinese fabrikant aanbiedt. Je levert echter wel in qua functionaliteiten in vergelijking met een volwaardige smartwatch. Voor een prijs van €49 kan je doormiddel van je smartphone de belangrijkste functionaliteiten toch gebruiken.  

De batterij van de fitnesstracker gaat tot maximaal 14 dagen mee bij normaal gebruik en op de meest zuinige stand tot maar liefst 21 dagen!

De Band 9 weegt met zijn 1.47” AMOLED-scherm en dunne design slechts 14 gram (zonder bandje), wat hem zeer geschikt maakt voor dagelijks gebruik, of je nu aan het sporten bent, op je werk bent of een wandeling maakt.

Niet beschikbare functionaliteiten:

  • Ingebouwde GPS (gebruik hiervoor je GPS op je smartphone)
  • Bluetooth bellen
  • Route tracking
  • NFC
  • Draadloos opladen
  • Opslaan van muziek

Wat is de beste Huawei smartwatch voor dames?

Wanneer geld geen rol speelt,  is de Huawei GT5 Pro zeker aan te raden door zijn meest uitgebreide functionaliteiten en luxe ontwerp. De GT5 biedt veel van dezelfde functionaliteiten, maar dan voor een betaalbaardere prijs.

De Huawei Band 9 is een lichte betaalbare fitnesstracker die beschikt over basis fitness – en gezondheid functies.

De Huawei Watch Fit 3 heeft een hele goede balans tussen functionaliteiten en prijs, wat het naar onze mening de beste Huawei smartwatch voor dames maakt.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden