Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 28 augustus 2024

Beste smartwatch met stappenteller – top 5

De beste smartwatches met stappentellers:

  1. Garmin Venu Sq 2
  2. Garmin Lily 2
  3. Apple Watch Series 9
  4. Samsung Galaxy Watch 6
  5. Fitbit Charge 6

Top 5 beste smartwatches met stappenteller

Tegenwoordig hebben veel smartwatches een stappenteller. Hierdoor houden ze bij hoeveel stappen je dagelijks zet. De volgende modellen zijn op dit vlak het beste, ze zijn daarom volgens ons de top 5 smartwatches met stappenteller:

1.      Garmin Venu Sq 2

Garmin is al jaren een van de beste fabrikanten van smartwatches. Dit is vooral het geval als je slimme horloges zoekt die bedoeld zijn voor sportievelingen. De Venu Sq 2 is hier een goed voorbeeld van en hoort daarom zeker een plekje te hebben in een lijst met de top 5 beste smartwatches met stappenteller.

De Garmin Venu Sq 2 is volgens onze tests zeer nauwkeurig als het gaat om het tellen van je stappen. Bovendien is het prettig dat je deze smartwatch minstens een week gebruikt op een volle accu. Je hoeft de Venu Sq 2 dus niet vaak op te laden.

Daarnaast is dit model in vergelijking met andere smartwatches van Garmin redelijk goedkoop. Hierdoor ontbreken er wat functies. Zo houdt de Garmin Venu Sq 2 bijvoorbeeld niet je aantal verdiepingen bij. Ook zijn vooraf geladen trainingen niet geanimeerd.

Bekijk alle Garmin Venu SQ 2 bandjes.

2.      Garmin Lily 2

We blijven nog even bij Garmin want ook de Lily 2 is een enorme aanrader als je een smartwatch met stappenteller zoekt. Dit model is speciaal ontworpen voor vrouwen en dat zie je terug aan het design. De Garmin Lily 2 ziet er namelijk stijlvol en luxe uit, we vinden het prachtig.

De Garmin Lily 2 is dus ook goed in staat om je stappen bij te houden. Daarnaast controleer je nog meer gezondheidsstatistieken met dit horloge, waaronder je hartslag, slaap en verbrande calorieën.

De Garmin Lily 2 herbergt natuurlijk ook diverse smartwatch-functies die voor veel gemak zorgen. Je ontvangt bijvoorbeeld je meldingen op dit horloge. Het kan ook nog eens muziek afspelen, waardoor je je mobiel niet per se mee hoeft te nemen tijdens je wandeltocht.

Bekijk alle Garmin Lily 2 bandjes.

3.      Apple Watch Series 9

Gebruik je een iPhone? Het is dan verstandig om een smartwatch van Apple te kopen. Hierdoor krijg je namelijk alle functies. Momenteel is de Apple Watch Series 9 de beste optie, wat ook het geval is als je een smartwatch met een goede stappenteller wilt.

We vinden het prettig dat de Apple Watch Series 9 van zichzelf al veel handige fitnessfuncties heeft. Daarnaast kun je ook nog eens allerlei apps van derden gebruiken, voorbeelden hiervan zijn onder meer Nike Run Club, Strava en AllTrails.

De Apple Watch Series 9 is niet alleen een goede smartwatch als het gaat om de gezondheidsfuncties, maar ook zeker omdat je ermee kunt bellen. Het is bovendien mogelijk om er berichten mee te versturen zonder dat je iPhone in de buurt is.

Bekijk alle Apple Watch 9 bandjes.

4.     Samsung Galaxy Watch 7

Je kent Samsung van de geweldige Android-telefoons, maar dit merk produceert ook goede smartwatches. De Galaxy Watch 7 is momenteel de uitblinker van deze serie en heeft een nauwkeurige stappenteller.

We raden vooral mensen die een Samsung-smartphone gebruiken om de Galaxy Watch 7 te kopen. Dit komt omdat je dan alle functies optimaal gebruikt, waaronder het bijhouden van je aantal stappen.

Dit horloge kan overigens ook je snurken bijhouden, je lichaamssamenstelling meten en zelfs je huidtemperatuur opmeten. Je krijgt met de Samsung Galaxy Watch 7 dan ook echt waar voor je geld.

Bekijk alle Galaxy Watch 7 bandjes.

5.      Fitbit Charge 6

Fitbit brengt al jaren geweldige smartwatches op de markt. Ze zijn vooral bedoeld voor fitnessliefhebbers en hebben daarom veel oefenmodi. Bij de Fitbit Charge 6 is het aantal zelfs verdubbeld van 20 naar 40.

Bovendien blijkt uit onze experimenten dat de Fitbit Charge 6 zeer nauwkeurig is, wat ook het geval is bij de stappenteller. Hierdoor weet je daadwerkelijk goed hoeveel stappen je op een dag zet.

Weet wel dat je voor sommige functies een Premium-abonnement nodig hebt, maar dit is niet nodig voor het bijhouden van je stappen. Dit doet de Fitbit Charge 6 gelukkig gratis.

Bekijk alle Fitbit Charge 6 bandjes.

Veelgestelde vragen over beste smartwatch met stappenteller

Welke horloge goede stappenteller?

Deze horloges hebben een goede stappenteller:

  1. Garmin Venu Sq 2
  2. Garmin Lily 2
  3. Apple Watch Series 9
  4. Samsung Galaxy Watch 6
  5. Fitbit Charge 6

Hoe nauwkeurig is stappenteller smartwatch?

Je smartwatch is nooit zo nauwkeurig in het meten van je stappen als een echte stappenteller, maar toch komt het behoorlijk in de buurt. Een goede smartwatch is doorgaans circa 95 procent nauwkeurig als stappenteller.

Welke budget smartwatch is het beste?

Als je niet te veel geld wilt uitgeven aan een nieuwe smartwatch dan zijn er gelukkig alsnog goede opties. De Garmin Venu Sq 2 is bijvoorbeeld een aanrader, vooral als je graag sport. De Fitbit Charge 6 is ook een goede budget smartwatch.

Conclusie

Vrijwel alle smartwatches zijn tegenwoordig in staat om stappen te tellen. Als je zo’n horloge zoekt, heb je dus veel opties. Gelukkig maakt onze top 5 van de beste smartwatches met stappenteller je zoektocht makkelijker:

Beste smartwatch met stappenteller

Doelgroep

Garmin Venu Sq 2

Beste smartwatch met stappenteller qua batterijduur 

Garmin Lily 2

Beste smartwatch met stappenteller voor vrouwen

Apple Watch Series 9

Beste smartwatch met stappenteller voor Apple-gebruikers

Samsung Galaxy Watch 6

Beste smartwatch met stappenteller voor Samsung-gebruikers

Fitbit Charge 6

Beste betaalbare smartwatch met stappenteller

Laat een reactie achter

* Verplichte velden