Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Giovanny, 15 december 2022

Beste sporthorloge dames

Er worden jaarlijks smartwatches uitgebracht en er zijn momenteel al veel smartwatches op de markt waardoor het moeilijk is om de juiste keuze te maken. Daar komt nog bij kijken dat de meeste smartwatches zijn ontworpen voor heren, het ontwerp is meestal te groot of te zwaar voor dames.

Daarom schrijven we in deze blog over de beste vrouwelijke sporthorloges op dit moment.

We hebben een lijst met de top 5 sporthorloges voor dames.

Een sporthorloge voor dames

Dames hebben over het algemeen een smallere pols dan heren. Sporthorloges die op de markt worden gezet voor vrouwen hebben daarom vaak een kleinere polsomtrek. Wat ook gebeurt is dat er een smartwatch wordt gelanceerd in verschillende maten zodat vrouwen ook gebruik kunnen maken van de smartwatch.

Het design voor vrouwen sporthorloges zijn vaak minder robuust. Neem bijvoorbeeld de Garmin Vivoactive 4s.

Waar moet je op letten bij het kopen van een sporthorloge?

Voordat je een sporthorloge aanschaft is het van belang om op een aantal punten te letten. We helpen je hierbij en zetten een aantal punten waar je op moet letten op een rijtje.

Compatibiliteit met je smartphone

Het is belangrijk om te weten of de smartwatch die je koopt wel compatibel is met je telefoon. Een Apple Watch en een Android toestel gaan bijvoorbeeld niet goed samen. Je zult als Android gebruiker niet kunnen genieten van alle functies.

Batterijduur

Als je je sporthorloge 24/7 gaat dragen zodat hij uitgebreide gezondheid- en fitnessgegevens kan verzamelen is het handig als hij in het midden van de 2e dag niet uitvalt. Let er daarom goed op dat je een sporthorloge kiest met de juiste batterij capaciteit.

GPS

Ben je een fanatieke hardloper? Dan is het handig om een ingebouwde GPS in je sporthorloge te hebben. Zo houd je bij welke snelheid je bereikt, wat de afstand die je hebt gerend is en je kunt met sommige modellen je eigen routes importeren.

Slimme functies

Wil je tijdens het sporten reageren op appjes en contactloos betalen? Zoek dan naar een sporthorloge met smartwatchfuncties. Je zult hiervoor vaak meer moeten betalen. Hoe meer mogelijkheden met het sporthorloge, hoe meer je betaalt.

1. Garmin Vivoactive 4s

De Garmin Vivoactive 4s is het perfecte sporthorloge voor vrouwen omdat het een kleine, lichte smartwatch is en er mooi uit ziet. Je kunt de Vivoactive 4s 24/7 om je pols houden. Verder is het sporthorloge waterdicht en kan je verschillende sporten bijhouden zoals hardlopen, hiken en zwemmen.

De Garmin Vivoactive 4s is het ideale sporthorloge om je dagelijkse routine bij te houden. De Garmin Vivoactive 4s kan je hartslag accuraat meten, je slaap bijhouden en maakt een ecg-scan. Daarnaast houdt het sporthorloge bij hoeveel stappen je in een dag zet en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Speciaal voor vrouwen heeft de Vivoactive 4s ook een menstruatiecyclus tracking functie.

Verder heeft de Garmin Vivoactive 4s de mogelijkheid om te betalen met Garmin Pay en met de ingebouwde gps-sensor zorg je ervoor dat je je route tijdens het sporten bijhoudt.

In ons assortiment hebben we vind je allerlei soorten Garmin bandjes voor elk gelegenheid. Onze Garmin Vivoactive 4s sport band zwart/roze heeft speciale gaatjes in de band zodat je pols kan ventileren tijdens het sporten.

Kenmerken van de Garmin Vivoactive 4s:

  • Contactloos betalen met Garmin Pay
  • Nauwkeurige hartslagmeting
  • Eigen routes importeren
  • Het bandje is simpel te vervangen
  • Klein en licht

De Garmin Vivoactive 4s is verkrijgbaar vanaf €219,-.

2. Huawei Watch Fit 2

De Huawei Watch Fit 2 is een hybrid tussen een smartwatch en fitnesstracker. De kast komt je misschien bekend voor omdat hij sprekend op de kast van een Apple Watch lijkt. De Watch Fit 2 heeft een scherp en helder AMOLED-scherm waarop je alle belangrijke info tijdens je work-out kunt zien.

De Fit 2 biedt je 24/7 tracking op je bezigheden inclusief slaapmonitoring, een spo2 monitor om je bloedzuurstofgehalte te meten en de Fit 2 meet continue je hartslag. Naast de handige fitness trackingfuncties heeft de Watch Fit 2 slimme smartwatch functies zoals slimme reacties op appjes, muziek bediening en het bijhouden van de menstruatiecyclus.

Let op! Bij de Huawei Watch Fit 2 is het van belang om te weten dat als je de complete ervaring wil, je een Huawei toestel moet hebben.

Kenmerken van de Huawei Watch Fit 2:

  • Goed scherm
  • Veel slimme smartwatch functies
  • Goede fitnesstracking
  • 10 dagen batterij bij normaal gebruik
  • Verwisselbare Watch Fit 2 bandjes

De Huawei Watch Fit 2 is verkrijgbaar vanaf €114,95.

3. Xiaomi smart (Mi) band 7 pro

De Xiaomi smart (mi) band 7 pro is recent geleden uitgekomen en is een stabiele budget fitness- en gezondheidstracker. De smart (mi) band 7 pro beschikt over meer dan 100 sportmodi, een ingebouwde gps en nog meer handige sensoren waarmee je je dagelijkse activiteiten kunt meten.

Xiaomi heeft afscheid genomen van het pilvormige design en heeft bij de smart (mi) band 7 pro gekozen voor een groter 1,64 inch scherm. Toch is het nog een licht bandje met een mooie look. Hierdoor kun je tijdens het sporten je telefoon in je zak houden omdat je je navigatie route op het vergrootte scherm kunt zien.  

Eerder schreven we een uitgebreide Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro review.

Kenmerken van de Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro:

  • Goede gebruikers interface
  • Groter scherm laat meer informatie zien
  • Mooi ontwerp
  • Verbeterde ingebouwde GPS
  • Lage prijs

De Xiaomi Smart Mi Band 7 Pro is verkrijgbaar vanaf €84,95.

4. Google pixel watch

De Google Pixel watch is de eerste smartwatch die google heeft gepubliceerd en is door zijn formaat zeer geschikt voor de smallere polsen. Dit maakt de pixel watch zeer geschikt voor dames.

Door de Fitbit integratie bij google maakt de pixel watch gebruik van de fitness en gezondheidstracking functies van Fitbit. Wil je de complete ervaring? Dan moet je wel Fitbit premium nemen tegen een bedrag van €8,99 per maand.

Het gratis abonnement is meestal wel genoeg voor de meeste mensen. Je krijgt de mogelijkheid fitnessactiviteiten te meten, ecg-metingen te doen en al je trainingsgeschiedenis te bekijken in de app.

Kenmerken van de van de google pixel watch:

  • Fitbit integratie
  • Minimalistisch ontwerp
  • Goede gebruikersinterface
  • Google Pay mogelijkheid
  • Wear os 3.5

De Google Pixel Watch is verkrijgbaar in Nederland vanaf €437,90.

Op de volgende plekken kan je de Google Pixel Watch voor minder krijgen:

  • Amazon store Duitsland: vanaf €351,-
  • Fnac (Franse webshop): vanaf €360,-

5. Amazfit Bip 3 Pro

De Amazfit Bip 3 Pro is ideaal voor trips, work-outs en het meten van je dagelijkse activiteiten. Amazfit smartwatches werken op hun eigen Zepp besturingssysteem wat de batterijlevensduur goed doet. Zo heeft de Bip 3 pro een indrukwekkende batterijlevensduur met 7 dagen bij intensief gebruik en tot 14 dagen bij normaal gebruik.

Daarnaast houdt de Bip 3 pro je hartslag bij met de hartslagmonitor. Met de hartslag metingen kan de Bip 3 pro aan de hand van de stressmonitor zien hoe gestrest je bent. Om weer te kunnen relaxen na een stressvolle situatie of dag heeft de Bip 3 pro specifieke ademhalingsoefeningen die je helpen kalm te worden.

Kenmerken van de Amazfit Bip 3 Pro:

  • Prima prijs/kwaliteit verhouding
  • Ingebouwde gps
  • Lage prijs
  • Veel monitoring opties
  • Lange batterijlevensduur

De Amazfit Bip 3 Pro is verkrijgbaar vanaf €59,95.

Meest gestelde vragen

Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge?

Wil je slimme functies gebruiken en een verlengstuk van je smartphone om je pols hebben? Dan ga je voor een smartwatch. Een sporthorloge is voor de fanatieke sporter die zijn of haar work-outs wil tracken. Met de verkregen data pas je je work-outs aan op intensiteit, duur en frequentie.

Wat kan ik allemaal met een sporthorloge?

  • Je hartslag monitoren
  • Je stresslevel meten
  • Meten hoeveel calorieën je hebt verbrand
  • Afstand, snelheid en duur meten van je hardloopsessie
  • Dagelijkse meldingen ontvangen als je te weinig beweegt
  • Muziek streamen
  • Beweegdoelen instellen

En nog veel meer!

Hoe duur is een sporthorloge?

Budgetklasse €0 – €100

In de budgetklasse vind je de beste smartwatches voor beginners met standaard activity tracking functies.

Middensegment €100 – €300

In het middensegment vind je sporthorloges die wat geavanceerder zijn op één of meerdere gebieden. Bijvoorbeeld Fitbit met gezondheid en fitnesstracking, Garmin met de ingebouwde GPS en Apple met slimme smartwatchfuncties.

Geavanceerde sporthorloges €300+

De geavanceerde sporthorloges zijn de uitgebreide multisport horloges die speciaal gemaakt zijn voor extreem fanatieke atleten die inzicht willen hebben in alle gezondheid- en fitnessdata. Daarnaast hebben de geavanceerde sporthorloges ook nog is slimme functies en een grote batterijcapaciteit.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden