Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 23 juli 2024

De Beste Waterdichte Smartwatches voor Dames [Top 5]

Vrouwen die graag zwemmen doen er goed aan om een smartwatch te dragen die waterdicht is. Dit is daarom onze top 5 waterdichte smartwatches voor dames:

  1. Apple Watch Ultra 2
  2. Garmin Swim 2
  3. Fitbit Charge 6
  4. Samsung Galaxy Watch 6
  5. Apple Watch Series 9

1. Apple Watch Ultra 2

Goedkoop is de Apple Watch Ultra 2 helaas niet, maar dit is wel verreweg de beste optie als je een waterdichte smartwatch voor dames zoekt. Dat is al helemaal het geval als je een slim horloge zoekt dat goed gecombineerd kan worden met een iPhone.

Gebruik je een andere smartphone? Ook dan kun je de Apple Watch Ultra 2 goed gebruiken, al mis je mogelijk wel wat functies. Dit is uiteraard nadelig, maar toch vinden we dit model de beste waterdichte smartwatch voor dames van onze top 5. Dit komt puur al doordat je tot maar liefst 100 meter diep kunt zwemmen met dit horloge.

Ook is het prettig dat de Apple Watch Ultra 2 een ingebouwde duikcomputer bevat. Hiermee kunnen je prestaties tijdens recreatief duiken tot 40 meter diep gevolgd worden. Bovendien kan deze smartwatch de waterdruk van snelle watersporten weerstaan.

2. Garmin Swim 2

Garmin wordt over het algemeen gezien als een merk dat gadgets produceert voor hardlopers, maar met de Swim 2 heeft het ook een geweldige optie ontwikkeld voor zwemmende vrouwen. Deze smartwatch heeft een 5ATM-classificatie, wat betekent dat je ermee tot 50 meter kunt zwemmen. Ook kun je ermee snorkelen en het water in duiken.

De Garmin Swim 2 is desondanks niet alleen zwembestendig. Deze waterdichte smartwatch voor dames bevat namelijk ook een paar handige functies voor zwemmers. Zo kun je je trainingen in het zwembad goed bijhouden, wat ook mogelijk is in open water.

De zwemmodi van de Garmin Swim 2 houden bijvoorbeeld je hartslag, afstand en tempo bij. Dit geldt zelfs voor het aantal slagen en de manier waarop je zwemt. Deze smartwatch meet zelfs je zwemefficiëntie met behulp van een functie genaamd SWOLF.

 

3. Fitbit Charge 6

Fitbit produceert veel goede smartwatches die over het algemeen niet al te duur zijn. Dit geldt ook voor de Charge 6, wat een goed horloge is voor zwemmende dames. Je kunt deze smartwatch in zwembaden gebruiken, maar ook in het oceaan of in de zee.

De Fitbit Charge 6 is eigenlijk een combinatie van een smartwatch en een activity tracker. Hierdoor kun je dit slimme horloge ook goed gebruiken voor bijhouden van je zwemtrainingen en -prestaties.

Bovendien is het prettig dat de Fitbit Charge 6 ook een 5ATM-classificatie bevat. Hierdoor draag je deze smartwatch in water tot 50 meter diep. Het is geen goed idee om dit model te dragen als je een watersport met een hoge waterdruk beoefent.

zwemmen met smartwatch dames

4. Samsung Galaxy Watch 6

Smartwatches van Samsung staan over het algemeen niet echt bekend als smartwatches voor atleten. Toch is de Galaxy Watch 6 zeer geschikt voor zwemmende vrouwen. Dit komt namelijk doordat dit model voorzien is van een IP68- én 5ATM-classificatie. 

Dit zorgt ervoor dat de Samsung Galaxy Watch 6 veilig gebruikt kan worden in zoet water tot 50 meter diep. Het kan tijdens het zwemmen diverse metingen bijhouden, waaronder afstand, slagen en SWOLF.

Daarnaast is het prettig dat deze waterdichte smartwatch voor dames voorzien is van de watervergrendelingsfunctie. Door dit in te schakelen voordat je gaat zwemmen, druk je niet per ongeluk op knoppen of op het beeldscherm.

5. Apple Watch Series 9

We begonnen onze top 5 van waterdichte smartwatches voor dames met Apple en eindigen het lijstje ook met dit merk. De Watch Series 9 verdient namelijk ook een plekje, zo bleek tijdens onze experimenten. Dit model is een stuk goedkoper dan de Watch Ultra 2, maar is toch zeer geschikt voor vrouwelijke zwemmers.

Allereerst komt dit doordat de Apple Watch Series 9 water- en zwembestendig is tot 50 meter diep. Je kunt bovendien diverse metingen bijhouden tijdens het trekken van baantjes in een zwembad. Ook kun je prima douchen terwijl je deze smartwatch draagt.

Weet wel dat de Apple Watch Series 9 net als de Watch Ultra 2 voornamelijk geschikt is voor dames met een iPhone. Je kunt dan namelijk alle functies gebruiken, wat natuurlijk wel zo prettig is.

Veelgestelde vragenL smartwatch dames waterdicht

Welke smartwatch kan onder water?

Tegenwoordig kunnen veel smartwatches onder water, waaronder deze modellen:

  • Apple Watch Ultra 2
  • Garmin Swim 2
  • Fitbit Charge 6
  • Samsung Galaxy Watch 6
  • Apple Watch Series 9

Wat is de beste smartwatch voor dames?

We vinden op het moment de Apple Watch Ultra 2 de beste smartwatch voor dames. Dit model is helaas duur, maar biedt veel geweldige functies en specificaties. Deze smartwatch is vooral geschikt als je een iPhone hebt.

Kan je met IP67 douchen?

Als je een waterdichte smartwatch zoekt, kan het zijn dat je een term als IP67 tegenkomt. Dit betekent dat het horloge stofdicht en beschermd tegen onderdompeling gedurende een half uur is. Je kunt dus met een smartwatch met IP67 prima douchen.

Conclusie

Hieronder vind je nogmaals onze top 5 van beste waterdichte smartwatches voor dames en voor zie ze precies geschikt zijn:

Doelgroep

Smartwatch dames waterdicht [Top 5]

Fanatieke zwemsters met een iPhone

Apple Watch Ultra 2

Fanatieke zwemsters met een Android-telefoon

Garmin Swim 2

Zwemsters met een beperkt budget

Fitbit Charge 6

Zwemsters met een Samsung-telefoon

Samsung Galaxy Watch 6

Zwemsters met een iPhone en een klein budget

Apple Watch Series 9

Laat een reactie achter

* Verplichte velden