Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Walden Cheung, 30 augustus 2024

De nieuwste Garmin Fenix 8 smartwatches

Garmin heeft op 27 augustus de nieuwste smartwatches uitgebracht binnen de Fenix-familie, genaamd de Garmin Fenix 8. Wij bij Smartwatchbanden.nl vertellen je alles wat je moet weten over de nieuwe Garmin Fenix 8-serie.

De Fenix-serie in het algemeen

Je vraagt je misschien af voor wie deze smartwatches van Garmin bedoeld zijn. Dat begrijpen we helemaal. Tegenwoordig zijn er zoveel smartwatches beschikbaar dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien.

De Garmin Fenix smartwatches zijn voor de grootste sportliefhebbers. Deze multisport GPS smartwatches zijn geschikt voor hardlopers, fietsers, bergbeklimmers en alle andere outdoor avonturiers die het meeste uit hun sportactiviteiten willen halen.

De Garmin Fenix smartwatches zijn uniek vanwege hun ontwerp, geavanceerde sensoren, lange batterijduur, nauwkeurige navigatiefuncties en slimme technologie, waardoor dit een populaire keuze is voor sportfanaten.

Verschillende varianten Fenix 8

De Fenix 8 komt in de volgende twee varianten:

  • Fenix 8 AMOLED variant 
  • Fenix 8 Solar variant
 

Fenix 8 AMOLED variant 

Fenix 8 Solar variant
Formaat case en grootte scherm43mm (1.2″)
47mm (1.3″)
51mm (1.4″)
47mm (1.3″)
51mm (1.4″)
Soort schermAMOLEDTransflective memory-in-pixel
Lens typeCorning Gorilla® Glass of Sapphire crystalPower Sapphire™
Batterij duur43mm max. 10 dagen
47mm max. 16 dagen
51mm max. 29 dagen
47mm max. 21 dagen
51mm max. 30 dagen

Batterijduur Fenix 8

De batterijduur van de Fenix 8-serie is indrukwekkend. Dankzij de verbeterde accuprestaties kun je nu langer van avonturen genieten, zowel met de Fenix 8 AMOLED- als de Fenix 8 Solar-modellen.

De batterijduur van de AMOLED-modellen varieert, met de 43mm-modellen die in de smartwatch-modus tot 10 dagen meegaan, en de 51mm AMOLED-modellen die dit verlengen tot 29 dagen. Het 47mm Fenix 8 Solar-model heeft een batterijduur tot 21 dagen in smartwatch-modus, terwijl de 51mm Solar-versie zelfs tot 30 dagen meegaat.

Functies tijdens het sporten

Garmin heeft nieuwe krachttrainingsprogramma's geïntroduceerd, inclusief sport-specifieke trainingen. Zo zijn er bijvoorbeeld programma's voor fietsers gericht op kracht of uithoudingsvermogen, golfprogramma's die zich focussen op coördinatie, en mountainbikeprogramma's die ontworpen zijn om de stabiliteit te verhogen.

Duiken met de Fenix 8 is ook mogelijk, dankzij de verbeterde waterdichte knoppen. Met de Oceanic+-app biedt de Fenix 8 ook duikmogelijkheden tot een diepte van 40 meter.

Navigeren met de Fenix 8

De functionaliteit van de ingebouwde kaarten is verbeterd met eenvoudigere navigatie, een geavanceerde zoekfunctie en dynamische round trip routing. Deze functie stelt het horloge in staat om automatisch een route te creëren op basis van een gewenste afstand en deze aan te passen als je van de route afwijkt.

Bovendien kunnen de horloges je automatisch terug naar het startpunt leiden zodra je veertig procent van een vooraf bepaalde afstand hebt afgelegd tijdens een work-out.

Mic en luidspreker

De Fenix 8-modellen zijn uitgerust met een ingebouwde speaker en microfoon, waardoor ze tijdens work-outs gesproken feedback kunnen geven. Bovendien kunnen deze horloges via Bluetooth worden gebruikt voor handsfree bellen. Een absolute must dus voor sportliefhebbers die vaak bellen tijdens de workout.

Een andere nieuwe functie is de ondersteuning van voice commands. Garmin biedt zowel offline voice commands op het apparaat zelf, waarmee je bijvoorbeeld een activiteit kunt starten, instellingen kunt aanpassen of een timer kunt instellen, als de optie om via Bluetooth gebruik te maken van een digitale assistent zoals een Siri of Google assisistant.

Goedkoper alternatief: Garmin Fenix E

Garmin introduceert naast de fēnix 8 ook de meer betaalbare Fenix E. Dit horloge is alleen beschikbaar in een 47mm formaat en heeft een kleiner 1,3"-amoledscherm vergeleken met de 47mm Fenix 8.

De Fenix E is uitgerust met een oudere Gen 4-hartslagsensor en mist zowel een ingebouwde microfoon als luidsprekers. Het horloge biedt geen duikfunctionaliteit, lekvrije knoppen of ingebouwde zaklamp. Daarnaast ontbreekt de multiband-gps, maar het horloge beschikt wel over ingebouwde kaarten en ondersteunt Garmin Pay en offline muziek. De fēnix E krijgt ook de vernieuwde interface van de fēnix 8.

Fenix 7 vs. Fenix 8

De Garmin Fenix 7 en Fenix 8 zijn beide indrukwekkende smartwatches, maar de Fenix 8 biedt enkele belangrijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. De Fenix 8 heeft geavanceerdere gezondheidsmonitoring met verbeterde sensoren, waaronder een nieuwe generatie hartslagmeter en uitgebreidere slaap- en stressmonitoring.

Daarnaast biedt de Fenix 8 meer sportmodi en trainingsopties, wat het een veelzijdigere keuze maakt voor sporters. De batterijduur van de Fenix 8 is ook verbeterd, vooral met de zonne-oplaadfunctie, en het nieuwe AMOLED-display zorgt voor helderdere en scherpere beelden. Bovendien introduceert de Fenix 8 nieuwe functies zoals een ingebouwde zaklamp en verbeterde navigatieopties, waardoor het een aantrekkelijke upgrade is.

Prijzen van de Fenix 8

We hebben een overzicht gemaakt van de adviesprijzen van de Fenix 8 varianten.

 Adviesprijs
Fenix 8 AMOLED 43mmVanaf € 1.000
Fenix 8 AMOLED 47mmVanaf € 1.000
Fenix 8 AMOLED 51mmVanaf € 1.200
Fenix 8 Solar 47mmVanaf € 1.100
Fenix 8 Solar 51mmVanaf € 1.200
Fenix EVanaf € 799,-

Conclusie

De Garmin Fenix 8-serie biedt een indrukwekkende combinatie van geavanceerde functies en design, speciaal ontworpen voor de sportliefhebber. De nieuwe krachttrainingsprogramma's, verbeterde navigatiefuncties en uitgebreide duikmogelijkheden tillen deze smartwatches naar een hoger niveau.

Hoewel de prijs van de Fenix 8-serie aan de hogere kant ligt, biedt het horloge een verbeterde batterijduur en tal van nieuwe functies die een upgrade waard zijn voor actieve gebruikers. Voor wie een meer betaalbaar alternatief zoekt, biedt Garmin de Fenix E aan, die ondanks enkele beperkingen nog steeds veel van de belangrijkste functies biedt. Al met al is de Fenix 8-serie weer een mooie aanwinst in de wereld van multisport GPS-smartwatches.

Een Garmin Fenix 8 bandje kopen

Ben jij misschien al een trotse bezitter van een Garmin Fenix 8 smartwatch en ben je op zoek naar een nieuwe smartwatchband? Bij ons kun je eenvoudig en veilig je nieuwste smartwatchbanden bestellen voor de scherpste prijs. Welke maat je ook hebt, we hebben altijd een passend bandje voor jou beschikbaar. Neem snel een kijkje in ons assortiment.

Ook beschikbaar Fenix E bandjes!

Veelgestelde vragen over de Garmin Fenix 8 smartwatch

Kan je bellen met Garmin Fenix?

Jazeker! Met de Garmin Fenix 8 kun je bellen. Deze smartwatch is uitgerust met een ingebouwde luidspreker en microfoon, waardoor je telefoongesprekken kunt voeren en aannemen vanaf je pols, wanneer de smartwatch verbonden is met je smartphone.

Kan WhatsApp op de Garmin Fenix 8?

Je kunt WhatsApp gebruiken op de Garmin Fenix 8. Hoewel je geen volwaardige WhatsApp-app op de smartwatch kunt installeren, kun je wel meldingen ontvangen en berichten lezen en beantwoorden via de smartwatch, wanneer deze verbonden is met je smartphone.

Wat kost de Fenix 8?

De prijzen van de Garmin Fenix 8 variëren afhankelijk van het model en de specificaties. De Fenix 8 met een AMOLED-display begint bij € 1.000 voor zowel de 43mm als de 47mm versie, terwijl de 51mm versie iets duurder is met een startprijs van € 1.200. Voor de Solar-modellen begint de 47mm versie bij € 1.100 en de 51mm versie ook bij € 1.200.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden