Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Arvid, 3 oktober 2022

Fitbit Sense 2 vs Fitbit Versa 4: Alle verschillen

De Fitbit Sense 2 en Versa 4 lijken veel op elkaar, maar zijn toch verschillend. Wil jij weten wat alle verschillen zijn tussen de nieuwe Fitbit Sense 2 en Fitbit Versa 4? Lees dan snel verder!

Fitbit Sense 2 vs Versa 4: Specificaties

Van buiten zijn de Sense 2 en Versa 4 vrijwel hetzelfde. De verschillen zitten dus binnenin, in wat voor sensoren en hardware de smartwatches hebben. In deze overzichtslijst vind je de verschillen in specificaties tussen de Sense 2 en Versa 4.

 

Fitbit Sense 2

Fitbit Versa 4

Afmetingen

40 x 40 x 12 mm

40 x 40 x 12 mm

Display

1.58 inch AMOLED

1.58 inch AMOLED

Resolutie

336 x 336 (229 ppi)

336 x 336 (229 ppi)

Bluetooth

 ✔️

 ✔️

GPS

 ✔️

 ✔️

Batterij

6 dagen, Fast Charging

6 dagen, Fast Charging

Waterbestendig

 ✔️

 ✔️

ECG

 ✔️

 ❌

EDA sensor

 ✔️

 ❌

Het valt gelijk op dat de basis voor de Fitbit Sense 2 en Fitbit Versa 4 hetzelfde is. Ze gebruiken dezelfde behuizing, hetzelfde scherm, en dezelfde batterij. De verschillen zullen vooral zitten in de functies en sensoren. 

Fitbit Sense 2 vs Versa 4: Sensoren en Gezondheid

fitbit sense 2 vs versa 4 health tracking

De Fitbit Sense 2 en Versa 4 delen veel opties met elkaar, zoals ook het geval was bij de vorige generatie. Zo kun je bij beide smartwatches genieten van veel sportmodi en workout tracking met nieuwe HIIT training, een uitgebreide slaapmonitor, een ingebouwde GPS, en Bluetooth 5.0. 

Toch zal de Sense 2 deze ronde winnen, want met twee nieuwe sensoren die uniek zijn op de Sense 2 maakt deze watch aardig wat indruk. Vooral de EDA sensor, de eerste op een smartwatch ooit, is een mooie verrassing. 

De EDA sensor, ofwel electrodermal activity sensor, kan meten hoeveel stress je lichaam heeft en hoe je lichaam daarop reageert. Je kunt de dagelijkse Stress Management Score bekijken in de Fitbit App. Met Fitbit Premium kun je zien waar je je stress kunt verminderen, bijvoorbeeld door meer te slapen of meer te bewegen. Je kunt zelfs waarschuwingen instellen als de Sense 2 detecteert dat je lichaam een stress-trigger ontvangt. 

stress app van sense 2
De stress app van de Sense 2. Niet beschikbaar op de Versa 4.

Zowel de Versa 4 als Sense 2 hebben uitstekende slaap monitor functies, vooral gepaard met Fitbit Premium. De lange batterijduur maakt deze twee watches één van de beste slaapmonitors op de markt. Je houdt eenvoudig je slaapritme bij, en kunt zien waar je dit kunt verbeteren. 

Via de ECG app kun je eenvoudig hartfilmpjes maken en problemen met je hart ontdekken of in de gaten houden. Er is veel discussie over zo’n sensor, maar in het kort komt het hierop neer: Het is geen vervanging voor een dokter, maar het is zeker beter dan niets. De ECG functionaliteit is alleen op de Sense 2 aanwezig. 

versa 4 en sense 2 verschillen stress app

Fitbit Sense 2 vs Versa 4: Features

Ben je op zoek naar een smartwatch waar je mee kunt betalen? De Fitbit Sense 2 en Versa 4 hebben om dit moment nog Fitbit Pay, maar stappen vanaf volgend jaar over naar Google Pay. Dankzij de NFC functies op beide smartwatches kun je dan overal betalen waar Google Pay geaccepteerd wordt.

Ook Google Maps wordt volgend jaar geïntroduceerd voor de Sense 2 en Versa 4. Dankzij de ingebouwde GPS kun je dan makkelijk via de navigatie een route volgen. Je hebt inzichten in je route, de afstand, intensiteit per sector, topsnelheid, en gemiddelde snelheid na het hardlopen, wandelen, of fietsen. 

Fitbit Sense 2 vs Versa 4: Design

sense 2 vs versa 4 design

Hoewel er geen verschil zit tussen het ontwerp van de Fitbit Sense 2 en Fitbit Versa 4, zijn er wel nieuwe ontwerpkeuzes gemaakt voor deze generatie. De vorige generatie Sense en Versa 3 verschilden iets van elkaar, nu zijn deze identiek. De Fitbit Sense 2 en Versa 4 zijn verkrijgbaar in één maat: 40mm. 

Gelukkig is de vervelende knop van de vorige generatie vervangen voor een nieuwe fysieke knop. De vorige knop had vaak kuren en was niet makkelijk te gebruiken. Door te kiezen voor een ouderwetse knop die je kunt indrukken is de functionaliteit van beide watches flink verbeterd. 

ontwerp van versa 4
Ontwerp van de Fitbit Versa 4 in Pink Sand/Copper Rose. 

Fitbit heeft al jaren een unieke ontwerpstijl, die verschilt van de Apple Watch (en clones) en de ronde horloge-achtige smartwatches zoals de Watch 5. Het ontwerp van de Fitbit Sense 2 en Versa 4 is afgerond en chic, met een verfijnde afwerking en vierkante behuizing. De nieuwe knop doet niet af aan het ontwerp, en is mooi verwerkt aan de linkerkant van de watch.

Fitbit Sense 2 vs Versa 4: Batterij

De Fitbit Sense 2 en Versa 4 hebben een indrukwekkende batterijduur van 6+ dagen bij normaal gebruik. Bij horloges van dit kaliber is dat best een knappe prestatie. Ter vergelijking, de Apple Watch 8 heeft een batterijduur van slechts 18 uur.

Je zult de Fitbit natuurlijk alsnog moeten opladen. Ook daar hebben beide smartwatches een nieuwe functie voor. Dankzij het vernieuwde Fast Charging kun je binnen 12 minuten een volle lading in je smartwatch stoppen. 

Deze royale batterijduur zorgt ervoor dat de Sense 2 en Versa 4 goed geschikt zijn als dagelijkse smartwatch, sport tracker, én slaapmonitor. Het is leuk dat je Apple Watch 8 netjes je slaap bijhoudt, maar als deze elke nacht aan de oplader ligt heb je daar weinig aan. 

sense 2 vs versa 4

Fitbit Premium

Zowel de Fitbit Sense 2 als de Fitbit Versa 4 komen met de optie tot Fitbit Premium, het maandelijkse abonnement wat meer functies biedt en meer informatie geeft over je gezondheid. 

Fitbit Premium is de eerste 6 maanden gratis, daarna moet je er voor betalen. Hoewel je de smartwatches prima kunt gebruiken zonder Fitbit Premium, zul je een abonnement af moeten sluiten als je echt alle informatie uit de smartwatch wilt halen. Je kunt het abonnement per maand of per jaar afsluiten.

Fitbit Premium per maand: € 8,99

Fitbit Premium per jaar: € 79,99 (€ 6,67 per maand)

Neem de prijs van Fitbit Premium mee in je budget, als je deze functie wilt gaan gebruiken tenminste. De eerste zes maanden zijn sowieso gratis, dus je kunt het altijd uitproberen. Fitbit hoopt natuurlijk dat je gewend raakt aan de functionaliteiten en het abonnement voortzet. 

Fitbit Sense 2 vs Versa 4: Prijs

Eén van de belangrijkste verschillen tussen de Sense 2 en Versa 4 is natuurlijk de prijs. De Versa 4 is een sterke middensegmenter, en de Sense 2 kan als premium-optie van de Versa 4 worden gezien. De Versa 4 is een kwalitatieve en goed uitgeruste smartwatch, de Sense 2 doet daar nét een schepje bovenop. 

Fitbit Sense 2 prijs: € 299,00

Fitbit Versa 4 prijs: € 229,00

Conclusie

De Fitbit Sense stond altijd bekend als een krachtige gezondheid tracker en smartwatch, en met de nieuwste generatie is dat niet veranderd. De Versa 4 komt in een aantal opzichten overeen met de Sense 2, maar is vooral een afgeslankte versie van de Sense 2. 

Beide watches hebben een uniek ontwerp en een goede prijs. De Versa 4 is natuurlijk iets goedkoper dan de Sense 2. Wanneer je de extra functies van de Sense 2 niet gebruikt, zijn er weinig verschillen meer tussen de Versa 4. Je kunt in dat geval het beste de goedkopere optie kiezen.

Heb jij alle verschillen tussen de Fitbit Sense 2 en Versa 4 tot je genomen en een beslissing gemaakt? Bekijk alvast ons ruime aanbod in Fitbit Sense 2 bandjes, en Fitbit Versa 4 bandjes.

versa 4 vs sense 2

Meest gestelde vragen

Wanneer komt de Fitbit Sense 2 uit?
De release date van de Fitbit Sense 2 is 19 september 2022. Je kunt vanaf deze datum de Fitbit Sense 2 bestellen. Lees voordat je deze smartwatch besteld de Fitbit Sense 2 review op Smartwatchbanden.nl!

Kan ik de Fitbit Sense 2 zonder telefoon gebruiken?
De Fitbit Sense 2 heeft een ingebouwde GPS. Je kunt dus sporten zonder je telefoon mee te nemen. Met Fitbit Pay kun je onderweg ook betalen zonder je telefoon. Je kunt alleen bellen via WiFi, de Fitbit Sense 2 heeft geen mogelijkheid tot mobiele data.

Wat is de prijs van de Fitbit Sense 2?
Je kunt de Fitbit Sense 2 kopen vanaf € 299,00. Fitbit Premium kost maandelijks € 8,99, maar is niet vereist. Je kunt ook een heel jaar afsluiten voor € 79,99. 

Wanneer komt de Fitbit Versa 4 uit?
De Fitbit Versa 4 is sinds 29 september 2022 verkrijgbaar in Nederland. 

Wat kost de Fitbit Versa 4?
De Fitbit Versa 4 is verkrijgbaar voor € 229,95. Je kunt kiezen uit drie verschillende kleuren.

Kan ik de Fitbit Versa 4 zonder telefoon gebruiken?
De Fitbit Versa 4 heeft een ingebouwde GPS waardoor je zonder je telefoon kan gaan hardlopen, wandelen, of fietsen. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden