Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Hallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLESHallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLES

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Hallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLESHallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLES

Door Giovanny, 2 november 2022

Fitbit vs Garmin [7 grote verschillen]

Wanneer je aan de beste fitness- en activity tracker denkt is het waarschijnlijk een Garmin horloge of een Fitbit horloge. De twee zijn aan elkaar gewaagd als het gaat om wie de beste activity tracking functies heeft. Hierom kan het moeilijk zijn om een keuze te maken tussen de twee.

Wij zetten 7 grote verschillen tussen de twee op een rijtje zodat jij je keuze sneller kan maken!

1. Het design 

De Garmin horloges staan bekend om de traditionele look, een cirkelvormige horloge. De meeste Garmin horloges hebben een ronde wijzerplaat en zien er robuust uit.

De meeste Fitbit modellen hebben in vergelijking met de Garmin horloges een slank model en zien er toegankelijker uit. Ook zijn de Fitbit horloges lichter.

2. Gebruiksgemak

Fitbit maakt gebruik van de Fitbit app en Garmin maakt gebruik van de Garmin Connect app. Beide apps zijn er om data bij te houden.

Tussen de twee is de Fitbit app de meest gebruiksgemakkelijke app. De app is makkelijk om in te navigeren en is heel simplistisch samengesteld. Voor beginners is dit ideaal omdat het makkelijk is om informatie over je slaap, laatste work-out of andere fitnessprestaties te vinden.

De Garmin app daarentegen is iets ingewikkelder. Dit komt omdat er meer informatie te zien is in de Garmin Connect app. Afhankelijk van wat voor gebruiker je bent kan dit aan het begin even wennen zijn. Bij Garmin horloges willen ze de gebruiker zo veel mogelijk opties geven om zijn of haar gezondheid te verbeteren wat het systeem complex maakt. Fitbit geeft je een eenvoudig overzicht dagelijkse activiteiten waardoor Fitbit hoger scoort op gebruiksgemak.

3. GPS tracking

Garmin biedt naast smartwatches ook navigatiesystemen voor de mariniers, auto’s, vrachtwagens en piloten. Garmin heeft op het gebied van GPS tracking  dus veel meer kennis en er is veel meer research op het gebied van navigeren gedaan. Dit is ook te merken aan de GPS tracking in de smartwatches.

Vergeleken met de Fitbit smartwatch is de Garmin smartwatch dus veel beter in het tracken van je locatie tijdens het wielrennen, hardlopen of hiken.

4. Sleep tracking

De Fitbit horloges lopen op het gebied van slaap metingen voor op de Garmin horloges. Garmin heeft zichzelf de laatste tijd verbeterd op het gebied van slaap meten maar zit niet op het niveau van Fitbit. De nauwkeurigheid van het volgen van de slaap is veel meer dan alleen een verslag van hoe goed of slecht je hebt geslapen. Premium gebruikers kunnen hun ademhaling meten en zelfs mogelijke symptomen van slaapapneu herkennen.

5. Batterijlevensduur

De Garmin horloges maken horloges met een extreem lange batterijlevensduur. Neem bijvoorbeeld de Garmin Enduro 2, die houdt het tot meer dan 500 dagen vol in batterijbesparingsmodus. Dit is natuurlijk een uitzondering, de batterijlevensduur is afhankelijk van de functies die je gebruikt en dat verschilt per smartwatch.

Het gebruik maken van slaaptrackers, constante hartslagmetingen en GPS kost allemaal batterij. Dus horloges zoals de Fenix 6S bevatten een UltraTrac batterijstand om je meer GPS volgtijd te geven, dit verlaagt wel het tempo waarop de GPS je locatie meet. De Fenix 6S houdt het ongeveer 10 dagen vol bij normaal gebruik. Met regelmatig gebruik van de GPS en andere activity tracking functies kan dit 3 tot 5 dagen worden.

De Fitbit Sense 2  houdt het bij normaal gebruik, zonder always on display, 6 tot 7 dagen vol. Met de always on display aan houdt hij het 2 tot 3 dagen vol. Gebruik je daarnaast nog de GPS en slaap trackingsfuncties dagelijks kan de batterijlevensduur dichter bij de 2 dagen liggen. Het is een kwestie van efficiënt omgaan met de functies om je batterij optimaal te kunnen gebruiken.

6. Prijsverschil

De Fitbit en Garmin horloges zijn aardig geprijsde smartwatches. De Garmin horloges zijn in vergelijking tot de Fitbit horloges duurder en dit komt door de mogelijkheden die er zijn met de Garmin horloges op het gebied van dataverzameling. De prijzen van de Garmin horloges kunnen oplopen tot over de 2000 euro terwijl de duurste Fitbit horloge onder de 400 euro is.

Hiernaast geeft Garmin je de mogelijkheid om alle data gratis in te zien. Als je de complete Fitbit ervaring wil moet je Fitbit premium hebben waar je maandelijks €8,99 voor betaalt.

7. Data verzameling

De Garmin horloges gaan net iets verder dan de Fitbit horloges als het gaat om data verzameling. Je krijgt een diepgaand overzicht van je fitness work-out en de data kan je terug vinden in de Garmin Connect app. Omdat je meer diepgaande informatie krijgt, is de informatie nauwkeuriger. Je krijgt bijvoorbeeld data over je hoe lang je intensief bezig bent in je dag, hoeveel energie je lichaam nog heeft en er zijn ook Garmin apps specifiek gemaakt voor golf en duiken. De Garmin horloges zijn gemaakt voor de fitnessfanaten die over alles wat ze doen data willen.

De Fitbit horloges leveren ook belangrijke data alleen is dit niet net zo diepgaand als de Garmin horloges dit doen. De data die Fitbit horloges verkrijgen is meer geschikt voor casual fitness tracking. Hiernaast moet je om de complete Fitbit experience te krijgen Fitbit premium nemen. Met Fitbit premium krijg je meer toegang tot work-outs voor meer dan 50 sporten en mindfulness oefeningen.

Conclusie

De Garmin horloges zijn meer voor de fitness freaks die uitgebreide data willen hebben over hun dagelijkse bezigheden. De Fitbit horloges zijn ideaal voor de casual sporter die in een eenvoudig overzicht fitness- en gezondheidsmetingen wil zien.

Meest gestelde vragen

Is Garmin beter dan Fitbit?

Dat is compleet afhankelijk van waar je naar op zoek bent. Wil je diepgaande data over je dagelijkse bezigheden? Dan is de Garmin zeker beter. Wil je een eenvoudig overzicht van je prestatiedata? Dan kan je beter een Fitbit horloge nemen.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden