Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

50% KORTING OP HET TWEEDE SMARTWATCHBANDJE50% KORTING OP HET TWEEDE SMARTWATCHBANDJE

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

50% KORTING OP HET TWEEDE SMARTWATCHBANDJE50% KORTING OP HET TWEEDE SMARTWATCHBANDJE

Door Johnno van den Brink, 22 juni 2024

Huawei Band 9 Review

De Huawei Band 8 is jarenlang mateloos geliefd geweest onder de gebruikers, maar inmiddels heeft het Chinese merk de opvolger op de markt gebracht. De Huawei Band 9 is nog niet lang verkrijgbaar, maar toch ook al populair. Dat begrijpen we wel na het testen van deze fitnesstracker.

Lees onze review over de Huawei Band 9 snel verder om erachter te komen waarom we fans zijn van deze smartwatch. Ben je voor de Huawei Band 9 gegaan? Bekijk dan hier onze Huawei Band 9 vervangingsbandjes.

De voor- en nadelen van de Huawei Band 9

Alle fitnesstrackers hebben voor- en nadelen, wat bij de Huawei Band 9 natuurlijk ook zo is. Toch vinden we dat de pluspunten zwaarder wegen dan de minpunten:

Voordelen

Nadelen

Veel specifieke weerinformatie

Vertraging bij het vaststellen van het moment waarop je wakker wordt 

Handige agenda-app

Batterijduur ietsje slechter dan die van de Band 8

Eenvoudige installatie van het bandje

Geen GPS

Betrouwbare hartslagsensor

 

Automatische helderheidssensor 

 

Prijs

Fitnesstrackers zijn doorgaans goedkoper dan volledige smartwatches en dat zien we ook bij de Huawei Band 9. Sterker nog, dit model is behoorlijk goedkoop. De adviesprijs is 59,99 euro, maar je kunt dit horloge voor sporters momenteel ook voor 49,99 euro kopen. Dat is toch maar mooi even 10 euro korting.

Ontwerp

De Huawei Band 9 is een redelijk simpele smartwatch als we puur naar het ontwerp kijken. De behuizing is rechthoekig en is eigenlijk precies hetzelfde als die van de Band 8. Ook het gewicht en dikte is niet veranderd, net als het scherm. Dit is een heldere 1,47-inch AMOLED-display. Aan de zijkant vind je één fysieke knop.

Kleuren

Als je de Huawei Band 9 wilt kopen dan zul je het fijn vinden om te weten dat dit model verkrijgbaar is in meerdere kleuren. Hierdoor vind je altijd een ontwerp dat helemaal voldoet aan je voorkeuren. Je hebt bij de Huawei Band 9 de volgende opties:

  1. Blauw
  2. Roze
  3. Geel
  4. Wit
  5. Zwart

Bij de blauwe variant is iets bijzonders aan de hand. Bij dit design is het bandje namelijk niet van fluorelastomeer gemaakt, maar juist van jacquardgeweven antibacterieel nylon. Het horlogebandje is hierdoor luchtiger en ademt beter, wat vooral fijn is tijdens het sporten in de zomer. De overige kleuren komen dus met een bandje van fluorelastomeer. Je vindt alle kleuren op de onderstaande foto:

kleuren huawei band 9 modellen

Batterij

Fitnesstrackers staan erom bekend dat ze een goede batterij hebben, wat doorgaans al helemaal geldt voor de gadgets van Huawei. Dat is dus bij de Band 9 ook het geval. In het beste geval kun je maar liefst 14 dagen gebruik maken van dit horloge zonder dat je het hoeft op te laden. Dit is niet altijd mogelijk, maar de batterijduur is toch minstens een week op een volle accu.

Op het moment dat de batterij van de Huawei Band 9 toch echt leeg is, hoef je niet lang te wachten totdat deze weer is opgeladen. Dit duurt over het algemeen gelukkig niet eens een uurtje. Je kunt dus zo weer sporten met je fitnesstracker om je pols!

Smartwatchfuncties

Qua smartwatchfuncties mag je weinig verwachten van de Huawei Band 9. Dat is logisch, aangezien dit model vooral bedoeld is als fitnesstracker. Je ontvangt eigenlijk alleen Bluetooth-meldingen op dit horloge, terwijl je je muziek er ook mee kunt bedienen. Je speelt je favoriete liedjes dan wel af op je smartphone.

Gezondheids- en fitnessfuncties

Het zal je dan ook niet verbazen dat het Chinese merk zich richte op gezondheids- en fitnessfuncties bij de productie. Op dit vlak is de nieuwe variant flink beter dan de Band 8, wat we fijn vonden tijdens het uitvoeren van onze review van de Huawei Band 9. Zo heeft het nieuwe model een negen-assige bewegingssensor gekregen in plaats van de zes-assige sensor op de 8. Vooral zwemmers profiteren hiervan volgens de fabrikant.

Daarnaast is de Huawei Band 9 voorzien van een omgevingslichtsensor. Hiermee wordt het display automatisch gedimd op basis van hoe helder de omgeving is. Ook bevat de Band 9 de Huawei TruSeen™ 5.5 hartslagtechnologie en Huawei TruSleep™ 4.0 slaaptracker. Hiermee moet je hartslag en slaap beter bijgehouden worden, al merkten we dat de slaaptracker niet altijd even goed werkt. Dit is vooral het geval bij het opstaan, het moment van wakker worden is namelijk vertraagd.

Ook is het prettig dat je op het scherm drie ringen krijgt te zien. Tijdens het sporten maak je deze ringen vol. Zodra dit gelukt is, heb je je fitnessdoel voor de dag gehaald. Dit zorgt voor extra motivatie, wat natuurlijk zo nu en dan welkom is.

Veelgestelde vragen over Huawei Band 9 Review

Wat is de nieuwste Huawei watch?

Als je een nieuwe Huawei watch zoekt dan heb je op het moment meerdere opties. Zo kun je kiezen voor de Huawei Watch Fit 3. Dit is een echte smartwatch die handig is als je smartphonemeldingen op je horloge wilt krijgen. De Huawei Band 9 is juist een goede optie voor sporters die een betrouwbare fitnesstrackers zoeken.

Is Huawei smartwatch goed?

Huawei is een Chinees merk dat diverse geweldige producten ontwerpt en produceert. Dat geldt ook voor de smartwatches van deze fabrikant. Ze zijn over het algemeen behoorlijk betrouwbaar en zien er mooi uit. Al met al durven we dus wel te zeggen dat een smartwatch van Huawei goed is, net als de fitnesstrackers van het merk.

Heeft de Huawei Band 7 GPS?

Nee, de Huawei Band 7 heeft geen GPS. Dit geldt helaas ook voor de andere modellen in deze serie. De Huawei Band 9 is bijvoorbeeld ook niet voorzien van GPS. Dat is vervelend, maar gelukkig kun je dit oplossen door de GPS op je smartphone te gebruiken om je route te volgen.

Conclusie

Onze Huawei Band 9 review is over het algemeen zeker positief. Er zijn een paar nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn voordat je deze fitnesstracker koopt, maar dit model heeft nog veel meer voordelen. We raden je dan ook aan om de Band 9 te kopen, wat al helemaal het geval is als je een goede tracker wilt hebben voor je sportieve avonturen. Weet wel dat dit horloge zeker geen smartwatch is.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden