Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Hallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLESHallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLES

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Hallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLESHallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLES

Door Walden Cheung, 26 september 2024

Huawei Watch GT 5 en Watch GT 5 Pro review

We zijn alweer aanbeland bij de vijfde generatie van de Watch GT-serie van Huawei. De Huawei Watch GT 5 en Watch GT 5 Pro zijn deze maand tegelijkertijd uitgebracht. Hier bij Smartwatchbanden.nl nemen wij jullie mee in alles wat je moet weten over deze nieuwe smartwatch.

Maten en design

De Huawei Watch GT 5 is beschikbaar in de maten 41mm en 46mm, terwijl de Huawei Watch GT 5 Pro komt in 42mm en 46mm. Elk model heeft een unieke stijl en is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zodat er voor ieder wat wils is.

Om het nog mooier te maken kun je deze smartwatches ook oppimpen met een verwisselbare smartwatchband uit ons assortiment. Meer informatie lees je verder terug onderaan deze review.

Welke past bij jou?

De kleinere varianten, de 41mm en 42mm modellen, hebben een meer vrouwelijke esthetiek, wat sommige gebruikers zeker zal aanspreken. Aan de andere kant hebben de grotere modellen meer een mannelijke uitstraling. Dit verschil in ontwerp is opvallend. Bij een eerste blik zou je niet denken dat ze tot dezelfde serie behoren. Hieronder vind je een indruk van de verschillende varianten.

Functionaliteiten

De Huawei Watch GT 5 en GT 5 Pro zijn krachtige hulpmiddelen voor gezondheids- en fitnesstracking, met een breed scala aan functies en mogelijkheden. Of je nu een casual sporter bent of een serieuze atleet, deze horloges bieden alles wat je nodig hebt om je prestaties te verbeteren en je gezondheid in de gaten te houden. Met de extra functies van de GT 5 Pro is het een ideale keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar diepere inzichten in hun sportieve activiteiten en algehele gezondheid.

Gezondheids- en Fitness Tracking

De Huawei Watch GT 5-serie, zowel de Pro- als de niet-Pro-modellen, biedt een geavanceerd gezondheids- en fitness tracking-systeem, aangedreven door Huawei’s nieuwe TruSense-technologie. Deze technologie zorgt voor snellere en nauwkeurigere metingen van gezondheidsmetrics in vergelijking met eerdere modellen, waardoor gebruikers beter inzicht krijgen in hun lichamelijke activiteit en welzijn.

Beide modellen zijn uitgerust met een breed scala aan activiteitmodi die een verscheidenheid aan sporten en activiteiten kunnen volgen. Van populaire opties zoals hardlopen en fietsen tot meer niche-activiteiten zoals paardrijden en skydiven, de GT 5-horloges bieden voor elk wat wils. Dit maakt ze ideaal voor sporters van alle niveaus die hun prestaties willen monitoren.

Exclusieve Functies van de GT 5 Pro

Kies je voor de GT 5 Pro, dan krijg je toegang tot een aantal extra functies die het horloge nog veelzijdiger maken. Een van de meest opvallende is de golfmodus, die ondersteuning biedt voor maar liefst 15.000 verschillende golfbanen wereldwijd. Je kunt een 3D-kaart van de baan op je pols bekijken, waarmee je eenvoudig je afstand tot de green kunt meten, windkracht en -richting kunt bijhouden, en zelfs rekening kunt houden met hoogteverschillen. Voor fervente golfers is dit een van de meest uitgebreide smartwatches in deze prijsklasse.

Daarnaast maakt de GT 5 Pro het mogelijk om offline kaarten en routes met topografische gegevens te importeren voor trailrunning. Dit is bijzonder handig voor gebruikers die graag in de natuur hardlopen en navigatie nodig hebben, met schattingen van hoogteverschillen, terreinmoeilijkheid en eindtijden.

Diepzeeduiken en ECG Monitoring

Voor de avontuurlijke sporters biedt de GT 5 Pro een freediving-modus, waarbij de waterdichtheid tot 40 meter is verhoogd. Het display blijft helder en zichtbaar, zelfs onder water, en het horloge kan alles volgen, van duiktijd tot diepte. Dit maakt het een uitstekende keuze voor duikers die hun prestaties willen bijhouden.

Daarnaast kan de GT 5 Pro op elk moment een ECG (elektrocardiogram) opnemen met de druk op een knop. Dit biedt een extra laag van gezondheidsmonitoring die niet beschikbaar is op de standaard GT 5, die enkel standaard hartslagmeting biedt. Voor degenen die serieus bezig zijn met hun hartgezondheid, kan de Pro-versie dus de betere keuze zijn.

Batterijduur

Een verrassend aspect van de Huawei Watch GT 5-serie is dat er geen verschil in batterijduur is tussen de GT 5 en de GT 5 Pro. Het enige dat de batterijprestaties beïnvloedt, is de maat van het horloge dat je kiest.

De 46mm modellen bieden een indrukwekkende batterijduur van maximaal 14 dagen, of tot 9 dagen bij normaal gebruik. Dit maakt ze ideaal voor gebruikers die een lange gebruiksduur wensen zonder frequent opladen.

De kleinere 41mm en 42mm modellen hebben minder ruimte voor een batterij en bieden daarom een kortere batterijduur. Ze zijn goed voor maximaal 7 dagen bij een volle lading, of ongeveer 5 dagen bij typisch gebruik. Dit is nog steeds aanzienlijk, maar het is belangrijk om rekening te houden met de verschillen als je vaak onderweg bent.

Kortom, de batterijduur van de Huawei Watch GT 5 en GT 5 Pro is indrukwekkend, vooral voor de grotere modellen, waardoor ze perfect zijn voor lange dagen.

Prijs

ModelMaatPrijs
Huawei Watch GT 541mmVanaf 250 euro
 46mmVanaf 250 euro
Huawei Watch GT 5 Pro46mmVanaf 380 euro
 42mmVanaf 450 euro

Conclusie

De Huawei Watch GT 5 en GT 5 Pro zijn een krachtige toevoeging aan de inmiddels vijfde generatie van de populaire GT-serie, met diverse maten en stijlen die aansluiten bij verschillende voorkeuren. Beide modellen bieden geavanceerde gezondheids- en fitness tracking-functies, aangedreven door de TruSense-technologie, en zijn geschikt voor zowel casual sporters als serieuze atleten. De GT 5 Pro biedt extra functionaliteiten zoals een golfmodus, offline kaarten voor trailrunning, en ECG-monitoring, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die meer diepgang in hun activiteitstracking wensen.

Wat betreft batterijduur presteren beide series goed, vooral de 46mm versies, die tot 14 dagen meegaan. Al met al zijn beide smartwatches een sterke aanvulling voor iedereen die zijn gezondheid en fitness serieus neemt.

Smartwatchbanden voor de Huawei Watch GT 5 en Watch GT 5 Pro

Ben jij misschien de gelukkige eigenaar van een Huawei Watch GT 5 (Pro) smartwatch en zoek je een nieuwe band die bij jouw stijl past? Dan ben je bij Smartwatchbanden.nl aan het juiste adres! Wij bieden een uitgebreide selectie smartwatchbanden tegen de scherpste prijzen, veiling en eenvouding te bestellen. Ontdek ons assortiment hieronder.

Veelgestelde vragen over de Huawei Watch GT 5 en Watch GT 5 Pro

Wat kost de Huawei Watch GT 5 en Watch GT 5 Pro?

De Huawei Watch GT 5 variant is verkrijgbaar vanaf  250 euro en de Watch GT 5 Pro is vanaf 380 euro.

Kan ik bellen met de Huawei Watch GT 5?

Ja, de Huawei Watch GT 5 ondersteunt Bluetooth-bellen. Je kunt gesprekken aannemen en voeren via de smartwatch wanneer deze verbonden is met je smartphone

Is de Huawei Watch GT 5 waterdicht?

Ja, de Huawei Watch GT 5 is bestand tegen waterdruk tot 50 meter

 

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden