Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Arvid, 23 juli 2024

Samsung Galaxy Watch 7 Review

De Samsung Galaxy Watch 7 is eindelijk hier. Het ontwerp van de Galaxy Watch 7 is niet veel veranderd sinds vorig jaar, maar er zijn wel enkele nieuwe functies. We beschrijven alle aspecten in detail in deze Samsung Galaxy Watch 7 review.

Galaxy Watch 7 review: Specificaties

We beginnen bij de specificaties van de Galaxy Watch 7. Zo kun je in één oogopslag zien wat de verschillende functies en prestaties van de watch zijn. Het grootste verschil wat we hier zien ten opzichte van de Galaxy Watch 6 is de batterijduur, die langer is vanwege een nieuwe processor. Deze nieuwe processor geeft ook een speed boost. 

 

Galaxy Watch 7 40mm

Galaxy Watch 7 44mm

Afmetingen

40 x 40 x 10 mm

44 x 44 x 10 mm

Gewicht

29 gram

34 gram

Batterijduur

1.5 dag regulier gebruik

2 dagen regulier gebruik

Display

1.3” Super AMOLED

1.5” Super AMOLED

Resolutie

432 x 432

480 x 480

Processor

Exynos W1000

Exynos W1000

4G mogelijkheid

Optioneel (+€50)

Optioneel (+€50)

Opslag

32 GB

32 GB

Sensoren

Samsung BioActive sensor, huidtemperatuur sensor, accelerometer, Dual-Frequency GPS

Samsung BioActive sensor, huidtemperatuur sensor, accelerometer, Dual-Frequency GPS

galaxy watch 7 ervaring

Galaxy Watch 7 review: Nieuwe processor & batterijduur

De Samsung Galaxy Watch 7 heeft een nieuwe processor gekregen, de Exynos W1000. Deze chip zorgt voor een grote verbetering in batterijduur en snelheid. Volgens interne tests van Samsung kun je apps tot wel 2.7x zo snel openen.

De Watch 7 voelt dankzij de nieuwe processor en stuk soepeler in gebruik. In de hele gebruikservaring merk je dat de watch sneller is dan voorheen. Zo zijn de animaties beter, en openen apps veel sneller. 

De batterij gaat een stuk langer mee omdat de processor efficiënter werkt. De Galaxy Watch 6 had een ietwat teleurstellende batterijduur, bij regulier gebruik was dagelijks opladen hard nodig. De Galaxy Watch 7 gaat twee dagen mee op één lading. Dat is wel als je de grotere variant besteld. De 40mm variant gaat iets meer dan anderhalve dag mee. 

galaxy watch 7 gezondheids functies

Galaxy Watch 7 review: Functies

Natuurlijk komt de Samsung Galaxy Watch 7 met een aantal nieuwe functies. Zo kun je vanaf nu slaapapneu detecteren dankzij de slaapmonitor op de Galaxy Watch 7. De Watch 7 is vooralsnog de enige smartwatch met deze functie, behalve de Galaxy Watch Ultra dan.

Een andere functie die de Galaxy Watch 7 deelt met de Galaxy Watch Ultra is de nieuwe Dual-Frequency GPS module. Dit zorgt ervoor dat je altijd een goed signaal hebt met GPS. Zo kun je ook in diepe bossen of tussen hoge gebouwen hardlopen of fietsen met een perfect bereik. 

Bloedsuiker meten met Galaxy Watch 7

Voor de release van de Galaxy Watch 7 gingen de geruchten rond dat dit horloge de bloedsuikerspiegel kon meten. Een ideale functie voor mensen die lijden aan diabetes. De functie is wel aanwezig, maar geeft geen accurate metingen. Het geeft enkel een indicatie dat het bloedsuikerniveau mogelijk afwijkt.

bloedsuiker meten met gw7

Galaxy Watch AI

Deze nieuwe en alle reguliere gezondheidsfuncties worden vanaf nu verwerkt via Galaxy Watch AI. Hoe dit precies in z’n werk gaat, heeft Samsung niet prijsgegeven. Het zou leiden tot een betere dataweergave die zich aanpast naar jouw lichaam.

Je vind de AI terug in bijvoorbeeld de Wellness Coach, die suggesties geeft over workouts, activiteiten, en rust. Dezelfde AI feature zit verwerkt in de slaapmonitor, die aan de hand van data van jouw slaap tips geeft om deze te verbeteren.

Galaxy Watch 7 review: Design

Het ontwerp van de Galaxy Watch 7 is niet veel veranderd ten opzichte van de Galaxy Watch 6. Het horloge is vrijwel identiek gebleven. De Galaxy Watch 7 is weer in twee maten te verkrijgen: 40mm en 44mm. Er is dit jaar geen Classic of Pro, maar een Galaxy Watch Ultra.

galaxy watch 7 design

De Galaxy Watch 7 bandjes zijn dit jaar iets anders. De sport band die bij de Galaxy Watch 7 zit is geribbeld en komt in 5 verschillende kleuren: grijs, crème, groen, oranje, en donkergrijs. Het horloge zelf komt in drie kleuren: zilver, groen, of crème.

De band is uitgerust met een One-Click band die gemakkelijk te vervangen is. De maat van de banden zijn 20mm en hetzelfde als bij de Galaxy Watch 5 en 6. De bandjes kun je niet gebruiken voor de Galaxy Watch Ultra, die heeft een unieke aansluiting.

Galaxy Watch 7 review: Prijs

De prijs van de Galaxy Watch 7 is hetzelfde gebleven als bij de Galaxy Watch 6. Je kunt uiteraard de Galaxy Watch 6 tegenwoordig goedkoper vinden dan toen deze net gelanceerd was. De prijs is afhankelijk van de grootte die je koopt, en of je 4G mogelijkheid (LTE) kiest.

De prijzen van de Galaxy Watch 7 zijn als volgt:

  • Samsung Galaxy Watch 7 (40mm) standaard: € 319,00
  • Samsung Galaxy Watch 7 (44mm) standaard: € 349,00
  • Samsung Galaxy Watch 7 (40mm) LTE: € 369,00
  • Samsung Galaxy Watch 7 (44mm) LTE: € 399,00

De prijs ligt bovendien een stuk lager dan de nieuwe Samsung Galaxy Watch Ultra, die tegelijkertijd uitgebracht is. Voor de Galaxy Watch Ultra betaal je € 699,00. 

Galaxy Watch 7 vs andere Android smartwatches

De Galaxy Watch 7 is één van de beste Android smartwatches en concurreert vooral tegen een andere Samsung: de Galaxy Watch Ultra. Als je een Android gebruiker bent die op zoek is naar een goede smartwatch, is de Galaxy Watch 7 een uitstekende keuze.

Enkele sterke concurrenten zijn modellen van Garmin of de relatief nieuwe Google Pixel Watch 2. De Galaxy Watch 7 staat dankzij de nieuwste tech op dit moment bovenaan. De Google Pixel Watch 3 wordt later dit jaar uitgebracht, wellicht dat deze smartwatch de Galaxy Watch 7 van de troon kan stoten.

Conclusie

De Galaxy Watch 7 is een mooie upgrade van de Galaxy Watch 6. Deze nieuwe generatie heeft een betere processor waardoor het veel sneller aanvoelt, en wat batterijduur erbij krijgt. Qua nieuwe functies kun je nu slaapapneu detecteren. Met dual-band GPS krijg je altijd een perfect signaal.

Het ontwerp is vrijwel onveranderd sinds de Galaxy Watch 4. Je loopt dus niet met het nieuwste en hipste horloge om je arm. Daar scoort de Galaxy Watch Ultra beter. Het ontwerp is niets op aan te merken, enkel dat het inmiddels wat saai is geworden.

Het ontwerp mag de pret niet drukken, in het algemeen is de Galaxy Watch 7 een fantastisch horloge met een aantal perfecte upgrades ten opzichte van de Galaxy Watch 6.

Meest gestelde vragen

Is de Galaxy Watch 7 net zo goed als Apple Watch?
De Galaxy Watch 7 en Apple Watch zijn vergelijkbaar in functies en gebruik. De Apple Watch is enkel te gebruiken in combinatie met een iPhone.

Heb je een Samsung nodig voor een Galaxy Watch 7?
De Samsung Galaxy Watch 7 werkt het beste samen met Samsung telefoons. Andere Android telefoons werken ook goed samen. Een Galaxy Watch 7 werkt niet samen met een iPhone.

Wanneer is de Samsung Galaxy Watch 7 uitgekomen?
De Galaxy Watch 7 is op 10 juli 2024 aangekondigd, en is sinds 19 juli 2024 te koop. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden