Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Arvid, 12 juli 2024

Samsung Galaxy Watch Ultra aankondiging en release date

Het is zover: Vandaag tijdens het Samsung Unpacked evenement is de Samsung Galaxy Watch Ultra officieel aangekondigd. Er was al een flink aantal leaks uitgekomen over de Watch Ultra. Vandaag konden we voor het eerst zien of de leaks correct waren.

In deze blog nemen we een kijkje naar de recente aankondiging, en natuurlijk de release datum en de prijs van de Galaxy Watch Ultra. Ga jij deze nieuwe Galaxy Watch Ultra gelijk pre-orderen? Of juist niet? Laat het weten in de comments van deze blog.

Samsung Galaxy Watch Ultra release date

De Galaxy Watch Ultra is sinds vandaag beschikbaar als pre-order. Als je nu een pre-order plaatst, krijg je een nylon ‘Trail’ band erbij en zul je de Ultra als één van de eerste consumenten in huis hebben. Over ongeveer een weekje zal de Ultra in de winkels verschijnen.

  • Galaxy Watch Ultra aankondiging: 10 juli 2024
  • Galaxy Watch Ultra release datum: 19 juli 2024
  • Galaxy Watch Ultra verkrijgbaar vanaf: 19 juli 2024

De lancering van de Galaxy Watch Ultra is tegelijk met de Samsung Galaxy Watch 7. Deze smartwatch zet het ontwerp van eerdere Galaxy Watches voort. De prijs van de Galaxy Watch 7 ligt ook een stuk lager dan die van de Ultra.

galaxy watch ultra zwemmen

Samsung Galaxy Watch Ultra prijs

De Samsung Galaxy Watch Ultra belooft veel functies en ook een totaal nieuw ontwerp. Dit komt echter ook met een nieuw prijskaartje. De Watch Ultra is flink duurder dan de reguliere Samsung smartwatches zoals de Galaxy Watch 6 of de nieuwe 7.

De prijs van de Galaxy Watch Ultra is als volgt:

Model

Prijs

Samsung Galaxy Watch Ultra

€ 699,-

Samsung Galaxy Watch 7 (40mm)

€ 319,-

Samsung Galaxy Watch 7 (44mm)

€ 349,-

Galaxy Watch 7 (40mm) LTE

€ 369,-

Galaxy Watch 7 (44mm) LTE

€ 399,-

De prijs van de Galaxy Watch Ultra is 699 euro, waardoor deze flink boven de andere modellen uitstijgt. Je betaalt ruim dubbel zoveel als de reguliere Galaxy Watch 7. Het prijskaartje is nog altijd goedkoper dan de Apple Watch Ultra, die te koop is vanaf 899 euro. 

Galaxy Watch Ultra aankondiging Samsung Unpacked

Tijdens de aankondiging van de Ultra op het Samsung Unpacked event konden we eindelijk zien of de geruchten klopten. De Galaxy Watch Ultra krijgt inderdaad een nieuw ontwerp. We hebben deze al eerder kunnen zien in uitgelekte renders. Het ontwerp is sterk afgeleid van de Apple Watch Ultra.

Het meest opvallende is de vierkante kast, dat terwijl het scherm wel rond blijft. De meningen over dit ontwerp zijn verdeeld, dat het een nieuwe stap is voor Samsung is in ieder geval duidelijk. Ook zien we aan de zijkant een digital crown, net zoals bij Apple. Dit is nog nooit eerder verschenen op een Samsung horloge.

Functies van de Watch Ultra

De Galaxy Watch Ultra belooft het ultieme sporthorloge te zijn. Ook is het een zeer goed geschikte smartwatch voor hiken, mountainbiken, of wildkamperen. Hiermee is de Watch Ultra vergelijkbaar met de Apple Watch Ultra en horloges van Garmin.

Al je gezondheidsdata wordt nu verwerkt met Galaxy AI. Zo krijg je gepersonaliseerde data die meer inzichten geeft dan voorheen. Samsung belooft hierdoor dat je je grenzen nog verder kunt verleggen, omdat AI een nauwkeurig profiel van je mogelijkheden maakt.

Daarnaast heb je uiteraard alle mogelijke sensoren en gezondheidsfuncties die je maar kunt wensen. De dual-frequency GPS zorgt voor nauwkeurige data tijdens hardlopen, fietsen, of wandelen. Je kunt met de Ultra nu ook je bloedsuikerwaarden meten, evenals mogelijke slaapapneu detecteren. 

galaxy watch ultra banden

Bandjes

Het volledig nieuwe ontwerp komt ook met een nieuwe aansluiting voor de bandjes. Je kunt het Galaxy Watch Ultra bandje niet gebruiken op andere Samsung smartwatches. Ook kun je dus niet horlogebandjes van je oude Galaxy Watch 5 of 6 gebruiken op deze nieuwe smartwatch.

De bandjes klikken vast in de kast, het werkt dus niet meer met een pin systeem. Dit is verrassend want vorig jaar had Samsung nog het One-Click systeem bedacht, om de bandjes makkelijker te vervangen. Deze zullen we echter wel terug zien op de Galaxy Watch 7 bandjes.

Kleuren

De Samsung Galaxy Watch Ultra komt, in tegenstelling tot de Apple Watch Ultra, in drie verschillende kleuren. Je kunt kiezen tussen:

  1. Titanium Silver
  2. Titanium Grey
  3. Titanium White

gw ultra design

Conclusie

De Galaxy Watch Ultra belooft een hoop. Het ontwerp is volledig vernieuwd, met een vierkante kast en een digital crown. Het heeft veel weg van de Apple Watch Ultra. De prijs bedraagt 699 euro, flink hoger dan de reguliere smartwatches van Samsung. 

Je leest snel meer in onze Galaxy Watch Ultra review zodra we de nieuwe smartwatch ontvangen.

Meest gestelde vragen

Wanneer komt de Samsung Galaxy Watch Ultra uit?
De Samsung Galaxy Watch Ultra zal op woensdag 19 juli 2024 in de winkels liggen. De pre-orders beginnen vanaf woensdag 10 juli.

Wat gaat de Samsung Galaxy Watch Ultra kosten?
De Samsung Galaxy Watch Ultra wordt op de markt gebracht met een prijskaartje van 699 euro. Dit is ruim het dubbele van een reguliere Samsung smartwatch.

Wanneer komt de Samsung Galaxy Watch 7 uit?
De Galaxy Watch 7 komt tegelijk uit met de Ultra op 19 juli 2024. Meer informatie lees je in onze blog over de aankondiging van de Galaxy Watch 7.

Reacties

  • Door henri, 12 juli 2024

    ik gaat deze zeker preorderen. !

Laat een reactie achter

* Verplichte velden