Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Hallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLESHallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLES

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Hallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLESHallo herfst! 2 + 1 GRATIS OP ALLES

Door Johnno van den Brink, 26 september 2024

Wat is de goedkoopste Apple Watch en waarom?

De Apple Watch SE is de goedkoopste Apple Watch van dit moment. Dit model is goedkoper dan de andere smartwatches van het merk omdat het minder en slechtere functies en specificaties heeft. In dit artikel lees je meer over de Apple Watch SE ten opzichte van de duurdere smartwatches van Apple.

Welke smartwatches heeft Apple?

Je weet nu dus dat de Apple Watch SE het goedkoopste model is van dit merk, maar toch zijn er nog meer slimme horloges van Apple waarvoor je kunt kiezen. Hieronder vind je ze in een handig overzicht:

  • Apple Watch Series: We starten met de hoofdserie. Apple brengt elk jaar een nieuwe versie uit van deze serie, de Apple Watch Series 10 is de nieuwste. Deze smartwatches hebben goede functies, prestaties en specificaties.
  • Apple Watch SE: De Apple Watch SE is dus de goedkoopste smartwatch van het merk. Het heeft veel functies van de Series-modellen, maar er ontbreken wat functionaliteiten. Ook zijn de specificaties op een paar vlakken slechter.
  • Apple Watch Ultra 2: De Apple Watch Ultra 2 is juist het duurste model en heeft dan ook betere functies en specificaties dan de Apple Watch Series-apparaten. De Ultra 2 is bovendien zeer geschikt voor extreme omstandigheden.

De goedkoopste Apple Watch

Al met al is de Apple Watch SE verreweg de goedkoopste Apple Watch. Hiervoor is het ook bedoeld, deze smartwatch is namelijk ontwikkeld als een budgetvriendelijke optie. Als je een beperkt budget hebt, is de Apple Watch SE een goede optie. Dit komt omdat dit model alsnog goede functies bevat, al zijn ze meestal iets slechter dan de functionaliteiten van de Apple Watch Series en Ultra.

Waarom is de Apple Watch SE goedkoper?

Al met al krijg je met de Apple Watch SE een gebalanceerde combinatie van functies voor een lagere verkoopprijs. Tegelijkertijd lever je nauwelijks in op prestaties en merk je het verschil ook niet in het gebruiksgemak. Toch is de Apple Watch SE dus wel degelijk goedkoper, wat komt door de volgende redenen:

  1. Gezondheidsfuncties: Een van de grootste verschillen tussen de Apple Watch SE en de Series 10 is de afwezigheid van geavanceerde gezondheids- en fitnessfuncties. De SE mist bijvoorbeeld de mogelijkheid tot ECG-metingen en het meten van zuurstof in het bloed (SpO2), die wel aanwezig zijn in de premium modellen. Dit vormt voor veel gebruikers gelukkig geen probleem.
  2. Processor: De Apple Watch SE is voorzien van de S8-chip. Hoewel deze chip snel is, hebben de nieuwere smartwatches van het merk alweer betere en snellere chips gekregen. Alsnog is de SE zeer capabel en presteert voor de meeste taken goed.
  3. Scherm: Duurdere Apple Watch-modellen zijn voorzien van het Always-On Retina display. Hiermee staat het scherm altijd aan, indien je dit wil. Bij de Apple Watch SE is dit niet mogelijk, het scherm schakelt zichzelf dan ook uit wanneer het niet gebruikt wordt. Dit bespaart energie, maar het heeft een negatieve impact op je gebruiksgemak.
  4. Waterbestendig: De Apple Watch SE is net als de andere smartwatches van het merk waterbestendig. Toch is er mogelijk een verschil: duurdere modellen kunnen namelijk een diepere waterbestendigheid hebben. Met de Watch SE mag je niet dieper dan 50 meter duiken.
  5. Materialen: De Apple Watch SE is gemaakt van standaard aluminium, terwijl de duurdere modellen ook in roestvrij staal en titanium verkrijgbaar zijn. Deze twee materialen zijn over het algemeen mooier en zien er ook luxer uit. Toch biedt aluminium alsnog prima specificaties.

Wat heeft de Apple Watch SE wel?

Apple Watch SE heeft dus niet alle specificaties en functies die de Apple Watch Series-modellen wel hebben. Toch zijn er ook genoeg overeenkomsten:

  • Hartslagmonitoring: Hoewel het geen ECG kan meten, beschikt de Apple Watch SE wel over een hartslagsensor die je hartslag gedurende de dag bijhoudt en je waarschuwt bij afwijkende waarden.
  • Apple Pay: Je kunt contactloos betalen met de Apple Watch SE doordat deze smartwatch voorzien is van Apple Pay. Je hoeft dus niet eens je iPhone te pakken om te betalen voor bijvoorbeeld je boodschappen.
  • Activity tracker: De Apple Watch SE houdt je dagelijkse activiteiten bij, waaronder je stappen, calorieverbranding, en trainingsminuten. Het moedigt je aan om actief te blijven door middel van de bekende ringen die je elke dag kunt sluiten.
  • Slaap tracker: Je kunt bovendien je slaap bijhouden met behulp van de Apple Watch SE. Ook geeft dit slimme horloge inzicht in je slaapgewoontes, waardoor je mogelijk je nachtrust kunt verbeteren.
  • Meldingen: De Apple Watch SE toont je meldingen van je iPhone, waaronder berichten, e-mails, en telefoongesprekken. Je kunt hier ook direct op reageren. Dit maakt de SE net zo handig als de duurdere modellen voor dagelijkse communicatie, aangezien zij deze functie ook bieden.

waarom apple watch se kiezen

Waarom kiezen voor de Apple Watch SE?

Zoek je de goedkoopste Apple Watch? Je weet dan nu dat je dan de Apple Watch SE moet kopen. Dit is qua prijs overduidelijk de beste keuze, al kun je eventueel ook kiezen voor een ouder model. Na verloop van tijd daalt de verkoopprijs van oudere smartwatches van Apple immers. Toch zijn er dan alsnog een paar redenen om specifiek te kiezen voor de Apple Watch SE:

  1. Langdurige ondersteuning: Apple staat bekend om zijn lange ondersteuning van apparaten met software-updates. De Apple Watch SE draait op de nieuwste versie van watchOS en krijgt daardoor nog jaren updates. Dit betekent dat je nog lang kunt profiteren van nieuwe functies en beveiligingsupdates.
  2. Prijskwaliteitverhouding: De Apple Watch SE biedt een fantastische prijskwaliteitverhouding. Dit apparaat heeft over het algemeen ongeveer dezelfde functies als de duurdere Apple Watch-modellen, maar toch is het prijskaartje veel lager, waarover later meer.
  3. Veiligheid en privacy: Tegenwoordig is de veiligheid en privacy van gebruikers van slimme apparaten cruciaal, ook voor Apple. Dit is bij de Apple Watch SE ook overduidelijk, aangezien de gezondheids- en persoonlijke gegevens van gebruikers sterk beveiligd zijn.
  4. Goede integratie met Apple-apparaten: Gebruik je al een iPhone? Een Apple Watch kopen is dan een aanrader, aangezien zo’n smartwatch perfect werkt met je telefoon. De Apple Watch SE is dus een goede optie, aangezien dit apparaat perfect geïntegreerd wordt met je iPhone.

Wat is het prijsverschil tussen de Apple Watch SE, Ultra 2 en Series 10?

Je weet inmiddels al dat de Apple Watch SE verreweg het goedkoopste slimme horloge van het wereldberoemde merk is, maar hoeveel scheelt het prijskaartje ten opzichte van dat van andere modellen? Spoiler: het verschil is aanzienlijk. Hieronder vind je de prijzen van de Apple Watch SE, Ultra 2 en Series 10.

Model

Apple Watch SE

Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Series 10

Prijskaartje (vanaf)

€ 249,00

€ 899,00

€ 449,00

 

Als je de Apple Watch SE koopt, bespaar je dus minstens 200 euro. Dat is een enorm verschil, vooral als je bedenkt dat het verschil in functionaliteiten en specificaties redelijk klein is ten opzichte van de Apple Watch Series 10. Wat dat betreft is de Apple Watch Ultra 2 echt extreem duur.

Veelgestelde vragen over wat is de goedkoopste Apple Watch en waarom

Waarom is de Apple Watch SE zo goedkoop?

Waarom de Apple Watch SE zo goedkoop is, komt omdat dit model gefocust is op mensen met een lager budget. Hierdoor heeft het wat slechtere functies en specificaties dan bijvoorbeeld de Apple Watch Series 10. Ook in de bouwkwaliteit zie je de lagere prijs terug.

Wat is de meerwaarde van een Apple Watch?

De Apple Watch zorgt er eigenlijk voor dat je je telefoon veel minder in je hand hebt. Je krijgt immers op je smartwatch meldingen en kunt er ook op reageren. Daarnaast heeft de Apple Watch als meerwaarde om je gezondheid en sportieve prestaties bij te houden.

Is een Apple Watch de moeite waard?

De Apple Watch is meer dan alleen een horloge. Deze smartwatch geeft je inzicht in je gezondheid en sportieve activiteiten. Bovendien krijg je meldingen te zien op het scherm en kun je hier direct op reageren. Daarom is de Apple Watch zonder twijfel de moeite waard.

Wat is de goedkoopste Apple Watch - Conclusie

De Apple Watch SE is zonder twijfel de goedkoopste Apple Watch van dit moment. Het merk heeft namelijk een paar premium functies achterwege gelaten, waardoor het prijskaartje van deze smartwatch laag kan blijven. Toch doe je geen concessies op het gebied van prestaties en gebruiksgemak als je de SE koopt.

De Apple Watch SE is voor de gemiddelde gebruiker dan ook een uitstekende smartwatch, maar dan voor veel minder geld dan de duurdere modellen van het merk.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden