Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 18 september 2024

Welke Fitbit past bij mij?

Fitbit is al jaar en dag een van de bekendste en beste fabrikanten van smartwatches en fitnesstrackers. Het merk heeft tegenwoordig diverse modellen op de markt gebracht. Wil je weten welke Fitbit het beste bij je past? Dit is onze top 5:

  1. Fitbit Charge 6
  2. Fitbit Sense 2
  3. Fitbit Inspire 3
  4. Fitbit Ace 3
  5. Fitbit Versa 4

Waarom een Fitbit?

Voordat we uitleg geven over onze top 5 Fitbit smartwatches en fitnesstrackers, willen we eerst uitleggen waarom een product van dit merk een aanrader is. Fitbit biedt allerlei handige functies, afhankelijk van het model. Je gadget kan onder meer de volgende functies bevatten:

  • Stappentelling: Houd je dagelijkse activiteit bij, of je nu wandelt, rent of fietst.
  • Hartslagmonitoring: Real-time hartslaggegevens om je gezondheid en fitnessniveau te volgen.
  • Slaaptracking: Geeft inzicht in de kwaliteit van je slaap en ook tips voor een betere nachtrust.
  • Waterbestendigheid: De meeste Fitbits zijn waterdicht, waardoor ze geschikt zijn voor zwemmen en andere watersporten.
  • GPS: Sommige modellen hebben ingebouwde GPS voor nauwkeurige route- en afstandsmetingen.
  • Smartphone-integratie: Ontvang meldingen van je telefoon, zoals berichten, oproepen en agendameldingen.

Fitbit heeft tegenwoordig veel modellen op de markt gebracht en het is daarom lastig om te zeggen welk product van het merk bij je past. We vermoeden echter dat de volgende smartwatches en fitnesstrackers van Fitbit zeer geschikt voor je zijn, al hangt het wel van je doel en gebruik af. Bepaal daarom uiteindelijk zelf welk model het beste bij je past!

1.      Fitbit Charge 6

Mensen denken dat een fitnesstracker eigenlijk puur een stappenteller is, maar dat is niet het geval. De Fitbit Charge 6 is de overtreffende trap hiervan en is dan ook de topklasse fitnesstracker van het merk. Hiermee vervangt het de Fitbit Charge 5.

Dit is een waardevolle upgrade, aangezien de Fitbit Charge 6 de haptische zijknop terugbrengt om door de menu's op het scherm van de tracker te bladeren. Bovendien kun je de Charge 6 gebruiken als hartslagmeter op NordicTrack, Peloton en Tonal-machines.

Bovendien is de Charge 6 de eerste fitnesstracker van Fitbit die Google Maps, Google Wallet en YouTube Music heeft gekregen. Wel heb je een Google-account nodig om de app van Fitbit te gebruiken. Dit is een nadeel, maar tegelijkertijd is de Fitbit Charge 6 geweldig als het gaat om onder meer stappen, slaap en trainingen.

2.      Fitbit Sense 2

Als je een smartwatch zoekt in plaats van een fitnesstracker dan ben je bij Fitbit ook aan het juiste adres. Dit merk heeft veel goede opties op de markt gebracht, maar over het algemeen is de Sense 2 de beste van allemaal. Dit is dan ook de premium smartwatch van Fitbit en evenaart veel functies van de Apple Watch.

De Fitbit Sense 2 is op een paar vlakken anders dan de Versa-serie van het merk, waarover later meer. De Sense 2 bevat bijvoorbeeld een ECG, waarmee je de gezondheid van je hart kunt controleren. Ook is deze smartwatch voorzien van een SpO2-sensor. Hiermee kun je de zuurstof in je bloed meten.

Alsof dat nog niet genoeg was, voegde het bedrijf ook de mogelijkheid toe om elektrodermale activiteit (EDA) en huidtemperatuur te meten. Je kunt met de Fitbit Sense 2 dus goed je gezondheid analyseren, naast je sportprestaties.

fitbit past bij mij versa

3.      Fitbit Inspire 3

We keren nog één keer terug bij de fitnesstrackers van Fitbit, want de Inspire 3 is ook zeker het benoemen waard. Dit model is vooral geschikt als je een goedkope fitnesstracker zoekt, aangezien de Fitbit Inspire 3 niet eens 100 euro kost. Toch kun je nog veel belangrijke functies gebruiken, waaronder een hartslagmeter, stappenteller en slaapanalyse.

Het is ook ideaal als je op zoek bent naar een wearable die lang meegaat op één lading, aangezien de Fitbit Inspire 3 ongeveer 10 dagen meegaat tussen opladen. Deze fitnesstracker bevat dan ook niet alle energieverslindende functies. Zo kun je muziekopslag en ingebouwde GPS niet gebruiken.

Je moet daarom alsnog je telefoon meenemen als je tijdens het hardlopen muziek wil luisteren en je routes wil bijhouden. Voor de rest bevat de Fitbit Inspire 3 eigenlijk alle functies die je nodig hebt en graag wil gebruiken.

4.      Fitbit Ace 3

Fitbit biedt veel aan, zo ook een smartwatch die speciaal bedoeld is voor kinderen. De Ace 3 is op dit vlak de beste optie van dit moment. Dit model is eigenlijk bedoeld om kinderen meer te laten sporten. Dit doet Fitbit onder meer met de Noodle, die het kind helemaal vol moet krijgen om een leuke beloning te ontvangen.

De Ace 3 heeft bovendien een kleurrijk ontwerp en is ook wat groter dan veel andere modellen van Fitbit. Dit maakt het leuker voor kinderen om deze gadget te dragen.

Voor de ouders heeft de Fitbit Ace 3 ook veel handige functies. Zo is het mogelijk om je kinderen te contacteren met de Fitbit Ace-app. Je kunt bovendien zien waar je kind is met de locatietechnologie. Daarnaast is bellen en sms’en mogelijk.

5. Fitbit Versa 4

Zoek je een smartwatch van Fitbit die niet al te duur is? De Versa 4 is dan onze aanrader. Hij mist wel wat gezondheidsfuncties ten opzichte van de Sense 2, maar is direct ook behoorlijk goedkoper.

Bovendien heeft de Fitbit Versa 4 alle functies voor fitnesstracking die je echt nodig hebt. Daarnaast heeft deze gadget een fysieke zijknop en kun je ook met je stem communiceren door middel van Alexa van Amazon.

Al met al heeft de Fitbit Versa 4 dus veel handige functies voor iedereen. Het beste moet eigenlijk nog komen: je hoeft deze smartwatch doorgaans pas na een kleine week weer op te laden.

Veelgestelde vragen over welke Fitbit past bij mij

Welke Fitbit kun je het beste kiezen?

De Fitbit Charge 6 is op het moment de beste smartwatch van dit merk. Dit model bevat alle functies die je nodig hebt en ziet er ook nog eens mooi uit. Bovendien is het gebruik van de Fitbit Charge 6 hartstikke gemakkelijk.

Hoe kies ik de juiste Fitbit?

Fitbit brengt geweldige smartwatches en fitnesstrackers op de markt. De juiste Fitbit kiezen is daarom moeilijk, maar het is in ieder geval belangrijk om je doel te bepalen. Stel ook je budget in en bepaal welke functies je wil.

Welke Fitbit voor vrouwen?

De beste Fitbit voor vrouwen:

  1. Fitbit Inspire 3
  2. Fitbit Sense 2
  3. Fitbit Charge 6

Conclusie - Welke Fitbit past bij mij

Als je een Fitbit wil kopen, is het een aanrader om te kiezen voor een van de volgende modellen. Je leest ook direct voor welke doelgroep ze het geschiktst zijn:

Fitbit smartwatch

Doelgroep

Fitbit Charge 6

Mensen die de beste Fitbit fitnesstracker willen

Fitbit Sense 2

Mensen die de beste Fitbit smartwatch willen

Fitbit Inspire 3

Mensen met een beperkt budget voor een fitnesstracker

Fitbit Ace 3

Kinderen

Fitbit Versa 4

Mensen met een beperkt budget voor een smartwatch

Laat een reactie achter

* Verplichte velden