Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Arvid, 10 oktober 2022

Welke maat Apple Watch bandje heb ik nodig?

De Apple Watch komt in veel verschillende generaties en groottes. Welke Apple Watch bandjes passen op jouw Apple Watch? In deze blog leggen we precies uit welke maat Apple Watch bandje je nodig hebt in 4 simpele stappen.

Hoe bestel ik de juiste maat Apple Watch bandje?

Wanneer je een nieuw Apple Watch bandje koopt is het cruciaal dat deze goed op jouw Apple Watch past. Gelukkig past elk Apple Watch bandje op de Apple Watch, ongeacht hoe oud deze is, als je maar de juiste maat kiest. In ons simpele stappenplan kun je precies bepalen welk Apple Watch bandje je nodig hebt. 

Stap 1: Bepaal welke Apple Watch je hebt.

Je kunt makkelijk zien welke Apple Watch je hebt, dit staat namelijk op de achterkant van de Watch gegraveerd. Hier staat welke generatie Apple Watch je hebt, en welke kastmaat je hebt. Deze maat staat aangegeven in millimeter, bijvoorbeeld: 40mm, of: 45mm. 

welke maat apple watch heb ik

De Apple Watch wordt altijd gemaakt in twee maten, een kleine en een grote. Door de jaren heen is deze maat wel iets veranderd. Hieronder zie je een overzicht van de kleine en grote maten.

  • Kleine maten: 38mm, 40mm, en 41mm
  • Grote maten: 42mm, 44mm, 45mm, en 49mm

Kijk dus goed op de achterkant van je Apple Watch om te zien welke maat deze heeft. 

Stap 2: Welk bandje past op mijn Apple Watch?

Nu je weet welke maat je hebt, kun je zien welk bandje je nodig hebt. Bij onze Apple Watch bandjes kun je eenvoudig zien welke maat bandje je moet bestellen. Staat er bijvoorbeeld achterop je Watch dat je een 40mm hebt? Dan kies je bij de maat voor 38mm, 40mm, en 41mm. Dit bandje past dus op alle kleine modellen. 

welke maat apple watch bandje heb ik nodig

In onze webshop kun je kiezen tussen de verschillende maten. 

Ondanks de verschillende maten passen alle Apple Watch bandjes op elke Apple Watch, zolang je een grote watch met een groot bandje combineert en vice versa. Een bandje voor een Apple Watch met de maat van 42mm past dus ook op de Apple Watch Ultra, die een maat van 49mm heeft. 

Nu je weet welke maat bandje op jouw Apple Watch past is het belangrijk om te bepalen welke maat goed om je pols past. 

Stap 3: Je pols opmeten voor een Apple Watch bandje

Om de juiste maat Apple Watch bandje te bestellen is het belangrijk om je polsomtrek op te meten. Dit kun je makkelijk doen met een meetlint, maar ook met een touwtje en een liniaal. Meet de maat van je pols op waar je je Apple Watch wilt dragen. 

Heb je geen meetlint? Dan kun je ook een touwtje en liniaal gebruiken. Wikkel het touwtje rondom je pols, en markeer waar het touwtje helemaal om je pols zit. Dit kun je vervolgens meten met een liniaal om je polsmaat te krijgen. 

horlogebandje lengte bepalen apple watch

In de blog ‘lengte horlogeband bepalen’ leggen we in detail uit hoe je je polsmaat moet opmeten. 

Stap 4: Vind het juiste Apple Watch bandje voor jou

Nu je alle informatie hebt verzameld kun je een bandje uit gaan kiezen. Sommige bandjes komen in verschillende maten, waardoor het belangrijk is dat je naar je polsmaat kijkt om de juiste maat uit te kiezen. Een voorbeeld is het standaard siliconen bandje voor de Apple Watch. Je kunt bij deze kiezen uit S/M of M/L. Het S/M bandje is geschikt voor een polslengte van 130-190mm. Een M/L bandje is geschikt voor een polslengte van 160-210mm. 

Niet alle bandjes komen met verschillende maten. Een Milanese band heeft bijvoorbeeld een magneetsluiting, waardoor je de band eenvoudig op lengte kunt afstellen. Bij deze bandjes is het alleen belangrijk om voor de juiste kastgrootte te kiezen. Een stalen schakelbandje is af te stellen op lengte door schakels te verwijderen. 

Meestal kun je in de productomschrijving de maat van het bandje vinden, ook als deze maar in één maat verkrijgbaar is zoals een stalen bandje of Milanees bandje. Ben je er niet zeker van of je Apple Watch bandje zal passen? Je kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice om je verder te helpen!

Apple Watch bandje verwisselen

Het verwisselen van een Apple Watch bandje is heel eenvoudig. Je klikt het knopje in, schuift het oude bandje eruit, en klikt het nieuwe bandje erin. Lees meer in onze blog ‘Apple Watch bandje verwisselen’. 

apple watch bandje verwisselen

Conclusie

Erachter komen welke maat Apple Watch bandje je nodig hebt is niet heel moeilijk. Bepaal eerste welke grootte je hebt, en vervolgens je polsmaat. Bij onze Apple Watch bandjes kun je dan eenvoudig een bandje uitkiezen die je mooi vind. 

Meest gestelde vragen

Welke maat Apple Watch heb ik?
Je kunt achterop jouw Apple Watch zien welke maat je hebt. Dit wordt aangegeven in millimeters, bijvoorbeeld: 40mm. 

Waar koop je een Apple Watch bandje?
Bij Smartwatchbanden.nl vind je de beste Apple Watch bandjes.

Welke bandjes passen op de Apple Watch SE?
De Watch SE heeft dezelfde maten als de Apple Watch. Achterop jouw Apple Watch SE kun je zien welke maat deze heeft, bijvoorbeeld: 44mm. Met deze maat kun je het juiste Apple Watch bandje bestellen. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden