Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

50% KORTING OP HET TWEEDE SMARTWATCHBANDJE50% KORTING OP HET TWEEDE SMARTWATCHBANDJE

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

50% KORTING OP HET TWEEDE SMARTWATCHBANDJE50% KORTING OP HET TWEEDE SMARTWATCHBANDJE

Door Johnno van den Brink, 3 juli 2023

Welke Samsung smartwatch is het beste?

De Samsung Galaxy Watch 5 is zonder twijfel de beste Samsung smartwatch van dit moment. Dit slimme horloge sluit naadloos aan op Android-telefoons en bevat alle belangrijke functies. Ook de grote batterij is een fijne toevoeging.

Wat zijn de beste Samsung smartwatches?

Welke Samsung smartwatch het beste is, weet je nu eigenlijk al, namelijk de Samsung Galaxy Watch 5. Toch betekent dit niet dat je per se dit slimme horloge van Samsung moet kopen, dit merk heeft immers nog veel meer op de markt gebracht.

De volgende Samsung smartwatches raden we dan ook zeker aan:

  • Samsung Galaxy Watch 5
  • Samsung Galaxy Watch 5 Pro
  • Samsung Galaxy Watch 4 Classic
  • Samsung Galaxy Watch 4
  • Samsung Galaxy Watch 3

Samsung Galaxy Watch 5

Laten we direct maar beginnen met de Samsung smartwatch die volgens alle experts het beste is, namelijk de Samsung Galaxy Watch 5. Dit model is samen met de Samsung Galaxy Watch 5 Pro het nieuwste slimme horloge van het Koreaanse merk. Hierdoor heeft de Galaxy Watch 5 alles wat je nodig hebt in een smartwatch.

Voorbeelden van de nieuwste functies zijn een huidtemperatuurlezer. Ook het scherm van de Samsung Galaxy Watch 5 mag er zijn. De display is zelfs krasbestendiger dan alle andere smartwatches van Samsung. Je hoeft het horloge bovendien weinig op te laden. Op een volle batterij gebruik je de beste smartwatch van Samsung maar liefst circa 50 uur.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

De Samsung Galaxy Watch 5 Pro is ook in 2022 op de markt gekomen. Dit model is eigenlijk de luxere versie van de Samsung Galaxy Watch 5. Dit zie je direct ook terug op het prijskaartje van de 5 Pro. Natuurlijk heeft deze smartwatch ook wat extra functies. Al met al is de Samsung Galaxy Watch 5 Pro een geweldig horloge voor sporters.

Dit heeft een paar redenen. Allereerst is de batterij van dit model geweldig, pas na 80 uur moet de smartwatch weer opgeladen worden. Een betere batterijduur vind je niet bij de smartwatches van Samsung! Ook heeft de 5 Pro een paar handige GPS-tools en een sterker design. Dit model is wel aan de grote en zware kant, wat vervelend kan zijn tijdens het sporten.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Sommige gebruikers van smartwatches vinden een draaibare ring fijn. Als je bij deze groep hoort, ben je aan het juiste adres bij de Samsung Galaxy Watch 4 Classic. Dit slimme horloge afkomstig uit 2021 komt namelijk met een draaibare ring, wat de 5 en de 5 Pro niet hebben. De Galaxy Watch 4 Classic is dan ook zeker een luxe smartwatch.

Dat zie je ook terug in de vele functies van dit slimme horloge. Zo heeft de Samsung Galaxy Watch 4 Classic een 3-in-1 gezondheidssensor. Hiermee meet de smartwatch je hartslag. Ook wordt hiermee je lichaamssamenstelling gelezen en ECG’s gemaakt. Het is wel goed om te weten dat je alle functies alleen krijgt als je een Samsung smartphone hebt. Daarnaast functioneert de batterij soms twijfelachtig.

Samsung Galaxy Watch 4

De Samsung Galaxy Watch 4 Classic heeft ook een basisvariant, namelijk de Samsung Galaxy Watch 4. Dit slimme horloge is afkomstig uit 2021 en is aan de betaalbare kant. Wel valt de batterijduur fors tegen, hierin zijn de nieuwere modellen veel beter. De Samsung Galaxy Watch 4 ziet er daarentegen wel mooi strak en slank uit.

Deze smartwatch komt bovendien met diverse handige functies. Zo heeft de Samsung Galaxy Watch 4 een snelle processor en kan dit horloge je lichaamsvet en -samenstelling meten. In je slaap worden je snurkgeluiden zelfs bijgehouden door dit model. Ook kun je veel apps van derde partijen downloaden en gebruiken op deze smartwatch van Samsung.

Samsung Galaxy Watch 3

We gaan nog een jaar terug in de tijd, want in 2020 werd de Galaxy Watch 3 op de markt gebracht door Samsung. Dit horloge van het Koreaanse merk is ook voorzien van een draaibare ring. Je kunt bovendien contactloos betalen en muziek opslaan met deze smartwatch. Ook maak je eenvoudig en snel ECG’s met de Samsung Galaxy Watch 3.

De batterijduur van deze smartwatch is daarnaast best oké, maar niet geweldig. Het slimme horloge ziet er bovendien prachtig uit en kan gedragen worden tijdens het douchen en zwemmen. De Samsung Galaxy Watch 3 is bovendien relatief goedkoop, wat komt doordat dit model wat ouder is en daardoor niet de nieuwste functies bevat.

welke smartwatches van samsung zijn er

Zijn er nog meer goede smartwatches van Samsung?

Welke Samsung smartwatches het beste zijn, weet je na het lezen van onze top 5. Natuurlijk heeft dit merk op dit vlak nog meer te bieden. Een voorbeeld hiervan is de allereerste smartwatch van Samsung, namelijk de Galaxy Watch. Dit model werd direct populair, onder meer door de batterijduur van maar liefst 4 dagen.

Inmiddels is de Samsung Galaxy Watch flink verouderd, wat de voornaamste reden is voor veel mensen om deze smartwatch niet te kopen. Dit kan desondanks nog steeds worden gedaan, maar onthoud wel dat je dan niet de beschikking hebt over de nieuwste functies.

Wil je weten welke goede Samsung smartwatches er nog meer zijn? Check het onderstaande tabel, inclusief hun voor- en nadelen.

Samsung smartwatch

Voordelen

Nadelen

Samsung Galaxy Watch Active 2

-          Relatief goedkoop

-          Goede batterijduur

-          Offline opslag van Spotify

-          Slaapregistratie valt tegen

-          Bevat niet de nieuwste functies

Samsung Galaxy Watch Active

-          Goedkoop

-          Mooi design

-          Handige apps

-          Oud

-          Bevat geen LTE-optie

Samsung Galaxy Fit 2

-          Geschikt voor sporters

-          Geweldige batterijduur

-          Waterdicht

-          Meer een fitnesstracker dan een smartwatch

Samsung Galaxy Fit

-          Goede fitnesstracker

-          Lange batterijduur

-          Toont meldingen

-          Niet overal leverbaar

-          Geen GPS-sensor

-          Niet echt een smartwatch

 

Hoe kies je de beste Samsung smartwatch?

Welke Samsung smartwatch het beste is voor jou is lastig te zeggen. Dit hangt namelijk van je eigen voorkeuren, behoeften en wensen af. Over het algemeen raden we de Samsung Galaxy Watch 5 aan, maar dit model is zeker niet het goedkoopste. Op dit vlak zijn de wat oudere smartwatches van Samsung natuurlijk beter.

Heb je een beperkt budget? Kies dan bijvoorbeeld voor de Samsung Galaxy Watch 4 (Classic). Je ziet direct dat deze modellen goedkoper zijn, terwijl ze toch nog veel van de functies van de Samsung Galaxy Watch 5 hebben. Sport je graag? De Samsung Galaxy Watch 5 Pro is dan zeker de beste Samsung smartwatch voor jou.

Welke Samsung smartwatch is het beste? Veelgestelde vragen:

Welke smartwatch komt het beste uit de test?

De Samsung Galaxy Watch 5 is hoe dan ook de smartwatch die het beste uit de test komt. Dit model bevat alle essentiële functies en heeft een prima batterijduur.

Wat is de beste smartwatch voor Android?

Als je een Android-telefoon hebt, doe je er goed aan om een Samsung smartwatch te kopen. Dit is al helemaal het geval als je een smartphone van Samsung hebt. De compatibiliteit van deze twee producten is dan namelijk optimaal.

Wat is de meest verkochte smartwatch?

De Apple Watch staat op plek 1 in het overzicht van de meest verkochte smartwatches. Dit model heeft echter wel veel concurrentie, onder meer van de Samsung Galaxy Watch en de Fitbit Versa.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden