Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 13 september 2024

Xiaomi Smart Band 9 review

Xiaomi heeft een nieuwe fitnesstracker toegevoegd aan de Smart Band-serie, namelijk de 9. Dit model bevat meerdere verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, maar lijkt in ieder geval qua design nog steeds op de 8. Onze Xiaomi Smart Band 9 review is dan ook zeer positief, zoals je hieronder leest. Hoe goed is deze goedkope fitnesstracker?

Wat is de Xiaomi Smart Band 9?

De Xiaomi Smart Band 9 is dus de opvolger van de Smart Band 8 en is een zeer goede optie als je een goedkope fitnesstracker zoekt. Onthoud echter wel dat deze gadget niet een volwaardige smartwatch is. Je kunt er bijvoorbeeld niet mee bellen. De Smart Band 9 is echt bedoeld om je gezondheid en sportieve prestaties in de gaten te houden.

Xiaomi Smart Band 9 specificaties

Als je een fitnesstracker wilt kopen, moet je altijd kijken naar de specificaties. Hieronder vind je ze van de Xiaomi Smart Band 9:

Specificaties

Xiaomi Smart Band 9

Batterijduur

Tot 21 dagen

Oplaadtijd

Ongeveer 1 uur

Gewicht

14,8 gram 

Formaat

46.53 x 21.63 x 10.95 mm

Waterbestendig

5 ATM, tot 50 meter diepte

Scherm

1,62-inch AMOLED display

De specificaties van de Xiaomi Smart Band 9 mogen er zeker zijn. Vooral de batterijduur valt in positieve zin op. Bij normaal gebruik hoef je deze fitnesstracker immers pas na zo’n drie weken weer op te laden. Gebruik je de Always On-functie waarbij het scherm altijd zichtbaar is? De batterijduur is dan logischerwijs veel korter, namelijk zo’n 9 dagen.

Xiaomi Smart Band 9 functies

De Xiaomi Smart Band 9 is volgens onze review een goede fitnesstracker. Dit komt onder meer door de functies die het merk heeft toegevoegd. Het systeem voor het monitoren van je gezondheid is zelfs flink verbeterd ten opzichte van de Smart Band 8. Hieronder noemen we een paar van de gezondheidsfuncties van de Xiaomi Smart Band 9:

  • Bloedzuurstofsaturatie: Gedurende de hele dag wordt je bloedzuurstofsaturatie gecontroleerd. Als deze aan de lage kant is, trilt de fitnesstracker.
  • Stress: Ook je stress wordt gemonitord door de Xiaomi Smart Band 9. Je krijgt bovendien adviezen en kunt eventueel ademhalingsoefeningen doen met de gadget om je stressniveau te verlagen.
  • Hartslag: De Xiaomi Smart Band 9 houdt je hartslag ook in de gaten. Je krijgt meldingen voor een zeer hoge of lage hartslag. De nauwkeurigheid hiervan is volgens de fabrikant met 16 procent gestegen ten opzichte van de 8.
  • Gezondheidsbeheer voor vrouwen: Deze gadget houdt bovendien de menstruatiecyclus van vrouwen bij en maakt op basis daarvan voorspellingen voor de toekomst.
  • Slaap: De Smart Band 9 houdt ook je nachtrust bij. Zo kun je je slaapkwaliteit controleren en ontvang je ook tips in de app om je slaap te verbeteren.
  • Sporten: Deze fitnesstracker bevat meer dan 150 sportmodi en is onder meer perfect voor hardlopers. De Xiaomi Smart Band 9 heeft namelijk 10 hardlooptrainingen die je kunt volgen. Bovendien kun je deze gadget met de Running Clip aan je schoen bevestigen voor nauwkeurigere metingen.

voordelen Xiaomi Smart Band 9

Voordelen van de Xiaomi Smart Band 9

Je weet nu het een en ander over de Xiaomi Smart Band 9 en waarschijnlijk heb je al een paar voordelen gespot. We willen het echter nog wat eenvoudiger voor je maken en noemen daarom hieronder drie voordelen van de Xiaomi Smart Band 9 volgens onze review:

  1. Goedkoop: Fitnesstrackers van grote A-merken kosten doorgaans honderden euro’s, maar dat is bij de Smart Band 9 niet het geval. Je kunt dit model van Xiaomi namelijk voor niet eens 40 euro op de kop tikken. 
  2. Goede batterij: Fitnesstrackers staan over het algemeen bekend om hun goede batterij en dat is bij de Xiaomi Smart Band 9 ook het geval. Bij normaal gebruik gaat de accu zo’n 3 weken mee. 
  3. Slank design: Fitnesstrackers zijn doorgaans kleiner dan echte smartwatches, zo ook de Xiaomi Smart Band 9. Het merk heeft deze gadget een slank en hip ontwerp gegeven, waar wij van houden.
  4. Geschikt voor Apple en Android: Houd bij het kopen van een fitnesstracker rekening met de compatibiliteit met je smartphone. Dit is bij de Xiaomi Smart Band 9 geen probleem, aangezien deze gadget compatibel is met zowel Apple als Android.

Nadelen van de Xiaomi Smart Band 9

Natuurlijk heeft de Xiaomi Smart Band 9 ook wat mindere kanten waar je rekening mee moet houden:

  1. Geen smartwatch: Allereerst is het cruciaal om te onthouden dat de Xiaomi Smart Band 9 niet een volwaardige smartwatch is. Het is juist echt een fitnesstracker, dus koop deze gadget niet als je een smartwatch wil.
  2. Weinig kleuren: De Xiaomi Smart Band 9 is op het moment in maar vier kleuren verkrijgbaar: zwart, wit, roze en blauw. Dit is ietwat saai, al kun je wel diverse bandjes toevoegen aan deze fitnesstracker. Wil je liever een ander polsbandje? Kijk dan eens in ons assortiment Xiaomi Smart Band 9 bandjes waar je altijd een exemplaar vind dat bij jou past!

Veelgestelde vragen over Xiaomi Smart Band 9 review

Welke app voor Xiaomi smartwatch?

Als je een smartwatch van Xiaomi gebruikt, is het een aanrader om op je mobiel de Mi Fitness app te downloaden. Hiermee verbind je je Xiaomi smartwatch om nog meer functies te kunnen gebruiken. Ook ontvang je hier de metingen.

Welke app voor Mi band 8?

Voor de Mi band 8 moet je de Mi Fitness app downloaden op je mobiel. Vervolgens kun je je fitnesstracker koppelen aan de app. Je kunt dan meer functies gebruiken en ook zie je de metingen die de Mi band 8 uitvoert.

Wat is de nieuwste Xiaomi smartwatch?

De nieuwste Xiaomi smartwatch is de Xiaomi Smart Band 9, wat vooral geschikt is voor sportieve mensen. Dit model is namelijk een fitnesstracker die dan ook veel functies heeft om je gezondheid en sportieve prestaties bij te houden.

Conclusie van onze Xiaomi Smart Band 9 review

De Xiaomi Smart Band 9 is extreem goedkoop, deze fitnesstracker kost namelijk maar 39,99 euro. Je denkt dan misschien aan het welbekende gezegde ‘goedkoop is duurkoop’, maar dat is bij deze gadget beslist niet het geval. Uit onze review van de Xiaomi Smart Band 9 blijkt namelijk dat dit model zeer goed werkt en veel meer voordelen dan nadelen kent. Wij zijn dus groot fan!

Laat een reactie achter

* Verplichte velden