Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Giovanny, 9 december 2022

Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro review

De Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro review is er met een verfrissende look! Niet alleen de look is veranderd, er zijn ook nieuwe features.

De Mi Band 7 Pro beschikt over meer dan 100 sportmodi, een ingebouwde GPS en nog meer handige sensoren waarmee je dagelijkse activiteiten gemeten kunnen worden.

Lees verder om erachter te komen wat de Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro kan en of hij bij jou past.

Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro review: Specificaties

 

Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro review

Afmeting

44.7 x 28.8 x 11 mm

Scherm

1.64 inches AMOLED

456×280 pixels

326 PPI

500 nits piek helderheid

Gewicht

20.5 gram zonder een bandje

32 gram met een bandje

Connectiviteit

Bluetooth 5.2

NFC

Ondersteunt Android 6+ en ios 10+

Batterij levensduur

235 mah (bij normaal gebruik tot 12 dagen bruikbaar)

Kleuren

Wit

Zwart

Waterbestendigheid classificatie

5 ATM

Prijs

Vanaf €84, 95

 

Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro review: Design en display

Op het eerste gezicht lijkt de Mi Band 7 Pro sprekend op de vorig jaar gelanceerde Redmi Band Pro. Dit jaar zegt Xiaomi echter gedag tegen het pilvormige design want de Mi Band 7 Pro heeft een groter scherm.

Rechts: Mi Band 7

Links: Mi Band 7 Pro 

 

De Xiaomi Mi Band 7 had een smal scherm maar de Mi Band 7 Pro heeft met een 1,64 inch scherm een breder scherm, het scherm heeft een resolutie van 280 x 456 pixels, een piekhelderheid van 500 nits en 2,5D gebogen glas. Het scherm heeft 40% meer horizontaal schermruimte in vergelijking met de Mi band 7. Dit geeft je de mogelijkheid om net iets meer informatie van je smartwatch af te lezen.

Net als de Mi band 7 heeft ook de Smart Band 7 Pro een always-on modus en is er een slimme functie waarmee je Mi band 7 Pro de helderheid automatisch aanpast. 

Net als bij de Mi Band 7 kan je ook bij de Smart Band 7 Pro je bandje personaliseren door een ander bandje te koppelen. Je vind in ons warenvoorraad een ruime selectie Xiaomi Smart Band 7 Pro bandjes die heel eenvoudig te vervangen zijn. 

Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro review: Accu

De Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro houdt het ongeveer 3 dagen vol met het always-on display actief, continue hartslag-, slaap- en Sp-O2 monitoring ingeschakeld en een dagelijkse work-out met behulp van de GPS. Het duurt hierna ongeveer anderhalf uur om je Mi band 7 Pro weer op 100% te krijgen.

Xiaomi claimt dat de smartwatch 12 dagen meegaat, dit is dus een beetje overdreven. Het is wel mogelijk maar dan moet je wel heel zuinig omgaan met de batterij. Als je alle tracking en always-on display functies uit zet is het misschien wel mogelijk dat de Mi Band 7 Pro het 12 dagen lang volhoudt.

Doe je het always on display functie uit dan bevordert dit de levensduur van je batterij meteen. Door alleen de Always on display functie uit te zetten verbetert de batterijlevensduur met 2 tot 3 dagen. Je Mi Band 7 Pro scherm gaat zonder de always on functie aan wanneer je je pols omhoog doet.

Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro review: Sensoren en features

Het is voor je gezondheid- en fitnesstracker belangrijk om je dagelijkse bezigheden te meten. Om dit te kunnen doen heeft de Mi Band 7 Pro een aantal handige sensoren en functies. Bijvoorbeeld de spo2 monitor, een hartslagmonitor en meer dan 100 sportmodi.

Mi Fitness app

Voorheen kon je de Mi Band 7 koppelen aan de Zepp Life app, bij de Mi band 7 Pro kan dit niet meer. De Mi Band 7 Pro ondersteunt alleen de Mi Fitness app.

In de Mi Fitness app vind je je dagelijkse gezondheidsstatistieken zoals je hartslag, conditie en slaap. Deze worden in de app gedetailleerd weergegeven. Ook heb je de mogelijkheid om eenvoudig gegevens te synchroniseren met Strava en Apple health.

 Hiernaast heb je de mogelijkheid om in de Mi Fitness app een competitieve strijd aan te gaan met je vrienden door dagelijkse work-outs tegen elkaar op te zetten. Je ziet bijvoorbeeld wie de meeste stappen heeft gezet en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Zo blij je elkaar motiveren steeds meer te doen.

Gezondheid en fitness trackingfuncties

De Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro heeft 117 sportmodi met verschillende indoor en outdoor sporten. Hiernaast zijn de standaard gezondheid tracking functies aanwezig, denk hierbij aan 24/7 hartslagmonitoring en SpO2-monitoring. Er zijn dus geen extra nieuwe functies in vergelijking tot de Mi Band 7.

Slaapmonitoring

Bij gezondheidstracking hoort natuurlijk slaapmonitoring. Ook dit kan de Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro. Toch komt de slaapmonitoring van de Mi band 7 Pro niet altijd even goed uit de test. Voor accurate slaapmonitoring kun je beter een kijkje nemen bij Fitbit of Garmin smartwatches.

Ingebouwde GPS

De ingebouwde GPS in de Mi band 7 Pro is de grootste upgrade. Het nieuwe aan de ingebouwde GPS Band 7 Pro is de dual-band GNSS sensor met ondersteuning voor GPS- QZSS-, beidou-, Galileo- en GLONASS-positionering. De Mi Band 7 gebruikers hoeven hierdoor tijdens het hardlopen of wandelen niet meer met hun telefoon in hun handen te rennen of lopen om hun routes of statistieken te zien. Je bekijkt ze nu via je Mi Band 7 Pro.

NFC

Wat betreft de NFC-chip is er iets opmerkelijks aan de Mi Band 7 Pro. De NFC Chip is namelijk alleen beschikbaar voor Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro modellen in China. Buiten China is het dus niet mogelijk om gebruik te maken van de NFC-Chip.

Dit is zeer teleurstellend omdat je dus niet contactloos kunt betalen met deze smartwatch. Voor velen zal dit een no-go zijn waardoor ze de smartwatch waarschijnlijk niet zullen kopen.

Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro review: Prijs en beschikbaarheid

Er zijn twee varianten van de Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro. Een Chinese versie en een globale versie. De globale versie is in Nederland verkrijgbaar vanaf €84,95.

Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro review in het kort

Om je geheugen te verfrissen zetten we de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje.

✔️ Betere gebruikers interface

✔️ Groter scherm laat meer informatie zien

✔️ Mooi ontwerp

✔️ Verbeterde ingebouwde GPS

✔️ Lage prijs

 

❌ De ingebouwde GPS is een batterijvreter

❌ Geen NFC chip voor modellen buiten China

❌ Functionaliteit is identiek aan de Xiaomi Mi Band 7

❌ Haperingen bij binnenkomende notificaties

❌ De Mi Fitness app weergeeft data beknopter dan de Zepp Life app

❌ Geen knoppen

Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro review: Conclusie

De Mi Band 7 Pro is vrij simpel voor een “Pro” smartwatch. Buiten een groter scherm en een verbeterde ingebouwde GPS is er geen overtuigende functie wat je het gevoel geeft dat je een “Pro” smartwatch in bezit hebt.

Toch is de Mi band 7 Pro voor zijn prijs een goede aankoop. Vanaf €84,95 is de Mi Band 7 Pro verkrijgbaar. Voor deze prijs krijg je een goede basic fitnesstracker die lijkt op een premium smartwatch.

Twijfel je tussen de Mi band 7 en de Mi band 7 Pro?

Vraag jezelf dan het volgende: vind je het fijn om tijdens het sporten niet telkens je telefoon tevoorschijn te hoeven halen voor fitnessdata of je route? Neem dan de Mi Band 7 Pro over de Mi band 7.

Meest gestelde vragen

Heeft de Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro NFC?

Ja en nee. Xiaomi heeft twee versies van de Mi Band 7 Pro uitgebracht. Eén voor China en één voor alle andere landen. De Chinese Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro variant heeft wel een ingebouwde NFC en alle Xiaomi Smart (Mi) Band 7 Pro modellen buiten China hebben geen ingebouwde NFC chip.  

Kan de Zepp Life app op de Mi Band 7 Pro?

Nee, voorheen kon dit wel maar de Mi Band 7 Pro ondersteunt alleen de Mi Fitness app.

Reacties

  • Door R.ouwerkerk, 9 december 2022

    Xiaomi Band 7 pro wordt niets aan verbeterd.
    Xiaomi en Techpunt verkoop adres laten klant volledig barsten. Reageren niet veranderen niets ,lossen niets op. Komen klant niet tegemoet. Verkopen troep zo der ondersteuning...

  • Door Lichelle, 9 december 2022

    Mijn mi band 7 geeft al een paar keer tijdens m'n slaap een hartslag aan van boven de 200, terwijl ik nergens last van had dus dat klopt totaal niet

  • Door R.ouwerkerk, 9 december 2022

    De mi band 7 pro is echt slecht. Heeft geen evenementen welke bij de 7 werkt voor medicijn gebruik. Synchronisatie werkt alleen handmatig. Doe je dit niet voor of binnen de 24:00 uur dan zijn voor die dag de gegevens weg. Supp...

  • Door Anne, 9 december 2022

    - De GPS werkt alleen bij lopen en fietsen. Niet bij andere buitensporten zoals roeien.
    - de statistiek werkt alleen maar als je iedere avond handmatig hebt gesynchroniseerd. De band 7 pro zelf heeft maar geheugen van 1...

Laat een reactie achter

* Verplichte velden